Android Q donosi nativnu podršku za desktop način rada

Mnogi proizvođači su se godinama, s manje ili više uspjeha, trudili Android uređaj osposobiti tako da kad ga spojite na monitor, može poslužiti i kao stolno računalo, no ta koncepcija još uvijek nije zaživjela, i to ponajviše zahvaljujući činjenici što nije bila podržana na razini operativnog sustava.

Sva takva rješenja u principu zahtijevaju dodatnu opremu za spajanje tipkovnice i miša, a Samsung se dodatnog docka uspio riješiti prilikom predstavljanja Notea 9, što je olakšalo povezivanje, budući da sve radi kroz USB-C utor.

No, čini se da bi mukama korisnika (i proizvođača) po ovom pitanju uskoro mogao doći kraj, jer je upravo otkriveno da Android Q donosi nativnu, odnosno podršku za desktop način rada na razini operativnog sustava. Prvi screenshotovi koji prikazuju rad na takvom sučelju ne obećavaju puno, ali sada barem znamo da podrška postoji.

S obzirom da se radi o Developer Preview Beta 1 Androidu Q, dakle najranijoj verziji, za pretpostaviti je da će vremenom biti nadopunjena novim funkcijama. Uostalom, do lansiranja konačne verzije trebamo pričekati barem do sredine listopada.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT