Android u kolovozu: Nougat se izjednačio s Lollipopom

U osvit novog Androida 8.0 Oreo, lanjski Nougat se uspio dočepati 15,8% uređaja. Ništa novo, budući da je situacija iz godine u godinu po ovom pitanju sve lošija. Prethodna verzija, tj. Marshmallow trenutno drži najveći udio, i to 32,2%, ali i stariji Lollipop solidnih 28,8%.

Četiri godine star Android 4.4 Kitkat također drži nemali udio od 15%, što otprilike odgovara udjelu Nougata, što je sada već pomalo smiješno. Također, još stariji Jelly Bean drži skoro 7% udjela, dok su ostale verzije odavno pale ispod 1%.

Kako stvari stoje, Oreo će vidjeti tek rijetki sretnici, a Android P, koji dolazi iza njega, vjerojatno još manji postotak, tako da bi se do kraja abecede moglo i ostvariti naše zloguko proročanstvo o životu bez nadogradnji, odnosno da će biti dostupne samo na najskupljim uređajima.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]