Android u kolovozu: Nougat se izjednačio s Lollipopom

U osvit novog Androida 8.0 Oreo, lanjski Nougat se uspio dočepati 15,8% uređaja. Ništa novo, budući da je situacija iz godine u godinu po ovom pitanju sve lošija. Prethodna verzija, tj. Marshmallow trenutno drži najveći udio, i to 32,2%, ali i stariji Lollipop solidnih 28,8%.

Četiri godine star Android 4.4 Kitkat također drži nemali udio od 15%, što otprilike odgovara udjelu Nougata, što je sada već pomalo smiješno. Također, još stariji Jelly Bean drži skoro 7% udjela, dok su ostale verzije odavno pale ispod 1%.

Kako stvari stoje, Oreo će vidjeti tek rijetki sretnici, a Android P, koji dolazi iza njega, vjerojatno još manji postotak, tako da bi se do kraja abecede moglo i ostvariti naše zloguko proročanstvo o životu bez nadogradnji, odnosno da će biti dostupne samo na najskupljim uređajima.

 
      
 • Tomislav Pavic

  Prije sam bio strašno napaljen po pitanju nadogradnji mobitela, sad više nisam tako siguran da je to pametno, svatko od nas ima horror priče gdje je nadogradnja uništila mobitel. Ako nije pokvareno ne popravlja.

 • nemam pojma, kod mene na Xperiji Z5, svakom nadogradnjom sve bolji phone bio.

  Marshmallow baš reducirao heat naspram Lollipopa, ali sa Nougatom mi je sad sve na mjestu, jer nema onog retardiranog status bara kao na LP i MM kada moras 3 puta potegnuti dole da bi dosao do onih shortcuta, isto tako Multiscreen koristim svaki dan.

  Šteta što neće Xperia Z5 dobiti Oreo, baš bi se udahnuo novi život sa onim UI sa Xperije Xz1

 • Mijo Žužul

  I sad to usporedite s iOS om i njihovim updateima i ukalkulirajte u cijenu uređaja..

 • alexxx

  Mobitele nadograđuju isti oni koji prate mob.hr i slične portale…recimo…
  Prevedeno, jako mali dio ukupnog broja korisnika mobitela….

 • Josip

  Jel se itko pitao šta će biti kada dođu do kraja abecede sa nazivima slastica? 😀

 • Josip
 • THK

  Svaka čast, ali mislio sam na ne-highend uređaje koji bi mogli bez problema tjerat novije verzije

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]