Aplikacija tjedna: Flipboard


mob.hr ocjena:

Odlično
4.5/5

Mogućnosti:


Vrijednost:
Dizajn:
Cijena:

BesplatnoVerzija Androida:

2.2+Play store link:


ZA  • Fluidnost rada

  • Sučelje

  • Integracija s društvenim mrežama

PROTIV


Velik broj ljudi svakodnevno prati razne novosti putem smartphone uređaja koji je stalno s njima. Flipboard nudi upravo tu mogućnost – praćenje željenih RSS feedova te YouTube novosti, ali i postova sa društvenih mreža, na dlanu vašeg uređaja.

Ono što Flipboard izdvaja od sličnih aplikacija je način prikaza sadržaja. Naime, dizajn Flipboard aplikacije je zamišljen kao časopis. Tako se prilikom listanja novosti prikazuje velika pozadinska fotografija koja je vezana uz određenu novost, a naslov novosti je prikazan baš kao u časopisima.
 flipboardflipboard

Prilikom prvog pokretanja aplikacije potrebno je kreirati Flipboard račun ili se ulogirati s Facebook/Google računom. Nakon prijave moguće je odabrati neku od predefiniranih kategorija novosti. One su New, Techhnology, Photography, Business, Sports, Style i Flipboard Picks koje će same povući članke iz definiranih izvora.

Dodavanje računa društvenih mreža je također jednostavno – potrebno se samo ulogirati sa svojim podacima na Facebook, Twitter, Google+, Google Reader, LinkedIn, Instagram, Flicker, Tumbler, 500px, Sina Weibo, Renren, ili Youtube.

Osim dodavanja predefiniranih kategorija, moguće je također stvoriti i svoje. Dovoljno je kliknuti na povećalo u desnom gornjem kutu i upisati željeni izvor informacija. U listi rezultata se nalazi popis izvora koji su relevantni traženoj ključnoj riječi.

flipboard

Nakon što ste dodali željene izvore informacija, potrebno je kliknuti na kockicu izvora nakon čega se i prikazuju članci. Navigacija kroz članke se izvodi "flipanjem" prema gore,odnosno dolje koje dovodi do simpatične animacije i same promjene članka.

Prilikom čitanja članaka, imate mogućnosti tweetanja istog, spremanje u listu favorita ili dijeljenja linka putem SMS-a/maila i slično.

Također je moguće članak pregledati u pregledniku, tj. na originalnoj web stranici.

 

Zaključak

Flipboard je aplikacija koja je postigla velik uspjeh na iOS-u, a do izdavanja prije par mjeseci je svakako bila jedna od najiščekivanijih Android aplikacija. Svojim dizajnom i načinom rada privlači velik broj korisnika, a dodatni plus je mogućnost integracija društvenih mreža. Pa u slučaju da redovno pratite novosti na vašem Android telefonu – dajte Flipboardu šansu!

Google Play

App Store