Aplikacije koje su promijenile našu svakodnevicu

Starije generacije imale su običaj skupljati račune sve do fizičkog odlaska na poštu ili neko drugo mjesto, gdje bi jednom mjesečno vršili plaćanje računa. Danas se plaćanje računa vrši u svega nekoliko minuta.

Transakcije s računa na račun tradicionalno su se odvijale u bankama, gdje je bilo potrebno uzeti broj na redomatu, čekati potom u redu što bi znalo potrajati i do sat vremena, te nositi sa sobom papire u kojoj su bili podatci primatelja. Danas novac možemo slati bez navedenih procedura. Dovoljno je primatelja imati pohranjenog kako kontakt u svom pametnom telefonu.

Zbog niza praktičnih značajki, mobilno bankarstvo postalo je suvremeni standard koji korisnicima osigurava veći nadzor nad osobnim financijama. Mobilno bankarstvo korisnicima omogućuje jednostavno upravljanje financijama, provjeru stanja i prometa po računima, foto plaćanje, plaćanje skeniranjem kodova, mogućnost upravljanja dnevnim limitima, te ih informira o karticama, PIN-u i pruža im obavijesti u stvarnom vremenu.

Huaweijeva službena trgovina aplikacija AppGallery sadrži brojne lokalne aplikacije banaka, neovisno o tome jeste li klijent PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a ili Addiko banke. Sustavi zaštite ovih aplikacija redovito se nadograđuju u skladu s novim i najnaprednijim tehnologijama, kao što je identifikacija otiskom prst, te uz niz pogodnosti za korisnike, pojedine banke imaju i sustave plaćanja prilagođene pravnim osobama. AppGallery trgovina predinstalirana je na nova 9 SE pametnom telefonu, te na flagship modelima P50 serije – P50 Pro i P50 Pocketu.

Ručno ispisivanje računa i uplatnica, kao i pregled potrošnje isključivim odlaskom u poslovnicu, zamijenila je aplikacija m-Hepi. Ona je namijenjena svim kupcima HEP Opskrbe, a omogućuje im plaćanje računa za struju kreditnim karticama, te sakupljanje bodova koje kasnije mogu zamijeniti za nagrade.

Zahvaljujući brzom razvoju i kontinuiranoj nadogradnji aplikacija, načini plaćanja uvelike su se promijenili. Mogućnost obavljanja brojnih dnevnih aktivnosti u trenu znatno su promijenili naše živote.

Osim navika plaćanja, promijenile su se i navike o informiranju. Svi se sjećamo iščekivanja dnevno – informativnih emisija, a naročito onih večernjih, kako bi doznali kakvo nas vrijeme čeka. Danas to možemo doznati iz aplikacija. U AppGalleryju ćete pronaći HRTMeteo, postaju Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ-a) iza koje stoje educirani meteorolozi – prognostičari s višegodišnjim iskustvom, koja sve informacije o vremenu donosi na ekrane vaših pametnih telefona.

Osim bankovnih aplikacija, mHepija i vremenske prognoze, korisnici AppGalleryja pri ruci imaju i aplikaciju mPošta, kojom će jednostavno provesti nalog za plaćanje, obaviti plaćanje računa debitnom ili kreditnom karticom, te direktno na mobitel primiti račun ili drugu vrstu dokumenta. Osim pisanja pisma te odlaska do kvartovskog poštanskog sandučića, s mPošta aplikacijom mobitelom šaljemo pisma na kućne adrese s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.

Ukoliko korisnik ne AppGalleryju ne pronađe željenu aplikaciju, može ju pronaći u Huaweijevom službenom pregledniku Petal Searchu, koji korisnicima pomaže u otkrivanju korisnih aplikacija, vijesti, slika i mnogo drugog sadržaja.

AppGallery

AppGallery je treća najveća trgovina aplikacija na svijetu i trenutno broji 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u više od 170 zemalja, a svojim korisnicima pruža 173.000 različitih globalnih i lokalnih aplikacija integriranih s HMS-om, stabilnim i sigurnim Huaweijevim operativnim sustavom. Tako u AppGalleryju možete pronaći popularne aplikacije kao što su TikTok, Viber, Telegram, Snapchat, Deezer, Tidal, Booking.com, AboutYou, Amazon, 24 sata, Večernji list, Revolut, Sofascore i druge.

Preuzimanje aplikacije je vrlo jednostavno. Uđete u AppGallery, u tražilicu upišete naziv aplikacije te ju nakon pronalaska preuzmete na svoj telefon. Donosimo i kratki video na kojem možete vidjeti bogatu ponudu AppGalleryja.

Huawei proizvodi i usluge

Huawei je nakon lansiranja serije Watch GT 3 Pro, lansirao još jednu seriju pametnih nosivih uređaja – Huawei Watch Fit 2 kao najnoviji dodatak njihovoj kultnoj seriji Watch Fit. Izvorno lansirana 2020. godine, ova serija potiče korisnike na istraživanje novih vrsta vježbanja kroz niz animiranih fitness opcija, metoda vježbanja i znanstvenih značajki koje prate zdravstveno stanje svojih korisnika.

Huawei Sound Joy, najnoviji prijenosni zvučnik stigao je na prodajna mjesta u Hrvatskoj. Ovaj vrhunski uređaj napravljen je u suradnji s Devialetom, renomiranim francuskim proizvođačem zvuka. Kompaktan, moderan i prijenosan, ovaj pametni zvučnik dizajniran je za svakodnevnu upotrebu, bez obzira na kojoj lokaciji se nalazite.

U prodaji se nalaze dva vodeća uređaja Huawei P serije, P50 Pocket i P50 Pro. Oba uređaja dolaze s AppGalleryjem, trećom najvećom trgovinom aplikacija na svijetu.

U prodaji se mogu pronaći i FreeBuds Lipstick slušalice. Radi se o raskošnom izdanju vodećih slušalica koje savršeno kombiniraju luksuzan dizajn s vrhunskim audio iskustvom.

 

 

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2020. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Pratite sve novosti na web stranici, društvenim mrežama i forumu Huawei Hrvatska i posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT