Apple će ove godine proizvesti 10 milijuna manje iPhone 13 uređaja od očekivanja

Prema pisanju Bloomberga, Apple je obavijestio svoje partnere u nabavi i proizvodnji da smanjuje proizvodnju uređaja iz nove iPhone 13 serije zbog nestašice komponenti na tržištu. Apple je računao u posljednjem tromjesečju ove godine proizvesti 90 milijuna uređaja iz iPhone 13 serije, no ta je brojka sada spuštena na 80 milijuna.

Glavni su razlog navodno tvrtke Broadcom i Texas Instruments, koje nisu u mogućnosti u dovoljnoj količini isporučiti potrebne komponente. Broadcom Appleu isporučuju čipove vezane za bežično povezivanje (npr. WiFi ili Bluetooth), dok Texas Instruments isporučuje čipove vezane za zaslon.

Apple je nedavno povećao narudžbe za novi A15 Bionic čipset kojeg proizvodi TSMC, no to povećanje odnosi se za 2022. godinu. Proizvođač iPhonea prema analitičarima slovi kao tvrtka s najotpornijim logističkim lancem, no čini se da ni Apple iz ovakve logističke krize ne može izići netaknut.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT