Apple i Foxconn pod istragom kineskih vlasti zbog zloupotrebe zakona o radu

Apple i njegov strateški partner Foxconn priznali su da su prekršili kineski zakon o radu, zapošljavajući previše privremenih radnika u Foxconnovoj tvornici u gradu Zhenzhou, koja je ujedno i najveća.

Priznanje se dogodilo nakon što su promatrači u spomenutoj primijetili kršenje zakona o radu. S obzirom na strateško partnerstvo Foxconna i Applea, kineske vlasti u ovom slučaju i Apple drže odgovornim, posebice nakon što su obje kompanije priznale kršenje pravila.

Ovo bi moglo dovesti do stavljanja Applea na svojevrsnu crnu listu tvrtki koje krše prava radnika, što se može protumačiti i kao svojevrstan odgovor na američki potez prema Huaweiju, ali i drugim kineskim tehnološkim kompanijama, prenosi Global Times.

Ukoliko Apple i Foxconn ne udovolje pravilima, uskoro bi se mogao dogoditi veliki poremećaj u proizvodnji iPhonea, posebice najnovijeg, kojeg će Apple predstaviti danas.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT