Apple još jednom oborio sve rekorde

Apple je ponovno rasturio tržište obaranjem svih rekorda u prodaji i općenito poslovanju. Nakon što je nedavno postao prva kompanija s tržišnom kapitalizacijom od 3 bilijuna dolara (am. trillion), Apple je sada objavio poslovne rezultate za posljednji fiskalni kvartal, koji je završio na Božić.

Tako su prihodi od prodaje iznosili 123,9 milijardi dolara, a dobit 34,63 milijarde, dok je bruto marža iznosila iznimno visokih 43,8%. Ovi rezultati su ostvareni ponajprije izvrsnom prodajom iPhonea, ali je istodobno porasla prodaja Mac računala i nosivih uređaja, dok je prodaja iPada pala za 14% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prihodi od prodaje iPhonea su u 2021. godini porasli na 71,6 milijardi dolara, a od Mac računala 10,9 milijardi. Prodaja nosivih i kućnih uređaja, (Apple Watch, AirPods i HomePods) pridonijela je prihodu sa14,7 milijardi dolara, a sektor usluga 19,5 milijardi.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT