Apple Mac na ARM-u navodno predstavlja 17. studenog

Apple je na WWDC događaju ove godine u lipnju najavio da tvrtka na svojim Mac računalima prelazi sa x86 na ARM procesore. Apple će i dalje razvijati MacOS za obje procesorske arhitekture i isproučivati ažuriranja Mac računalima s Intelovim procesorima, no ARM arhitektura je budućnost Mac-ova. Službeno nisu objavljeni detalji kada bi mogli vidjeti prvi Mac na ARM-u, ali zahvaljujući neslužbenim internetskim glasinama objavljeno je da bi to moglo biti već sljedeći mjesec.

Jon Prosser, poznat po objavi neslužbenih informacija o Apple proizvodima na Twitteru, objavio je da Apple planira predstaviti novi Mac na ARM-u sljedeći mjesec, točnije 17. studenog 2020. godine. GSMArena prenosi da neslužbeni izvori iz TSMC-a, tajvanskog proizvođača procesora, navode da će prvi Mac na ARM-u biti 12-inčni MacBook koji bi trebao koristi unaprijeđenu verziju novog A14 Bionic procesora koji bi nosio komercijalni naziv A14X Bionic.

Koliko su ove informacije točne znat ćemo sljedeći mjesec.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT