Apple MagSafe prijenosni punjač je stigao. U kombinaciji s njim, možete puniti i iPhone USB-C punjačemAppleov MagSafe magnetski prijenosni punjač napokon je stigao na (američko) tržište po cijeni od 99 dolara. Naravno, kad jednom prepliva Atlantik, cijena će mu porasti, a za koliko točno, možemo otvoriti kladionicu i odrediti koeficijente. Do tada se idemo pozabaviti detaljima ovog zanimljivog dodatka.

Dakle, MagSafe battery pack je dodatak iPhoneu s podrškom za MagSafe tehnologiju. Namijenjen svim iPhonea koji podržavaju magnetsko spajanje drugih uređaja i dodataka. Ovaj prijenosni punjač se jednostavno zalijepi za vaš iPhone 12 ili iPhone 12 Pro Max, koje puni bežično snagom 15W, što i nije impresivno s obzirom na tehnologije bežičnog punjenja koje danas poznajemo.

Ono što je zanimljivo jest činjenica da ovaj dodatak na sebi ima USB-C utor za punjenje, što znači da ga možete puniti USB-C punjačem, za razliku od samog iPhonea koji je zapeo na Lightning portu.Ipak, ako je ovaj dodatak „zalijepljen“ za vaš iPhone, putem USB-C kabela punit ćete i jednog i drugog, s tim da se MagSafe punjač puni snagom 20W, a iPhone preko njega (bežično) 15W. MagSafe prijenosni punjač također može puniti i AirPods slušalice.

Za korištenje novog MagSafe prijenosnog punjača, iPhone je potrebno nadograditi na iOS 14.7.