Apple predstavio Apple Watch 5

Apple je na događaju organiziranom u svojem sjedištu u Cupertinu danas predstavio Apple Watch Series 5. Najveća novost koju donosi peta verzija Apple sata je štedljivi „Always On“ zaslon s kojim će baterija sata izdržati najavljenih 18 sati. Pri podizanju zapešća sat će automatski povećavati pozadinsko osvjetljenje kako bi sadržaj pred vašim očima zasjao u punim bojama.

Apple Watch 5 dolazi s GPS-om, ECG-om, praćenjem sportskih aktivnosti ali i novom aplikacijom za kompas koja sada prikazuje i promjenu visine uz smjer kretanja. Također će biti moguće dodati kazaljku kompasa u nova lica sata putem face Complication opcije.

Apple watch 5 također ima i Cellular opciju koja nudi mogućnost pozivanja hitnih službi u 150 država svijeta.

Apple se odlučio koristiti nove materijale kućišta i remena, pa tako pored klasičnog aluminijskog kućišta u zlatnoj, srebrnoj i sivoj (space gray), petu generaciju sata moguće je pronaći i u priželjkivanom keramičkom kućištu bijele boje, te kućištu od titana. Potonji će doći u dvije verzije, prirodni titan s mat završnom obradom i u sjajnom titanu crne boje.

Apple je napravio mnoštvo aplikacija za novi sat, a napokon je napravio i App store posebno za sat. Apple WatchOS 6 će donijeti novosti u aplikaciji za praćenje kretanja poput Activity trend opcije.

Apple se doista potrudio i ponudio čitav niz remena, koji su izrađenih od različitih materijala te dolaze u velikom broju boja. U svojim trgovinama će kreirati Apple Watch Studio gdje će kupci moći sami izabrati koju boju remena žele uz svoj Apple Watch 5.

Početna cijena Apple Watch Series 5 sata sa GPS-om je $399 $, odnosno 2671 kn, dok je početna cijena Cellular modela 499$, ili približno 3340 kn.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT