Apple predstavio Apple Watch 5

Apple je na događaju organiziranom u svojem sjedištu u Cupertinu danas predstavio Apple Watch Series 5. Najveća novost koju donosi peta verzija Apple sata je štedljivi „Always On“ zaslon s kojim će baterija sata izdržati najavljenih 18 sati. Pri podizanju zapešća sat će automatski povećavati pozadinsko osvjetljenje kako bi sadržaj pred vašim očima zasjao u punim bojama.

Apple Watch 5 dolazi s GPS-om, ECG-om, praćenjem sportskih aktivnosti ali i novom aplikacijom za kompas koja sada prikazuje i promjenu visine uz smjer kretanja. Također će biti moguće dodati kazaljku kompasa u nova lica sata putem face Complication opcije.

Apple watch 5 također ima i Cellular opciju koja nudi mogućnost pozivanja hitnih službi u 150 država svijeta.

Apple se odlučio koristiti nove materijale kućišta i remena, pa tako pored klasičnog aluminijskog kućišta u zlatnoj, srebrnoj i sivoj (space gray), petu generaciju sata moguće je pronaći i u priželjkivanom keramičkom kućištu bijele boje, te kućištu od titana. Potonji će doći u dvije verzije, prirodni titan s mat završnom obradom i u sjajnom titanu crne boje.

Apple je napravio mnoštvo aplikacija za novi sat, a napokon je napravio i App store posebno za sat. Apple WatchOS 6 će donijeti novosti u aplikaciji za praćenje kretanja poput Activity trend opcije.

Apple se doista potrudio i ponudio čitav niz remena, koji su izrađenih od različitih materijala te dolaze u velikom broju boja. U svojim trgovinama će kreirati Apple Watch Studio gdje će kupci moći sami izabrati koju boju remena žele uz svoj Apple Watch 5.

Početna cijena Apple Watch Series 5 sata sa GPS-om je $399 $, odnosno 2671 kn, dok je početna cijena Cellular modela 499$, ili približno 3340 kn.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]