Apple predstavio iPad Air 2

iPad Air 2 Apple

Nakon najave iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus prošlog mjeseca, Apple je na današnjem eventu krenuo s predstavljanjem novih proizvoda. Naravno, na redu je iPad Air 2. Prema riječima Tima Cooka, radi se o najljepšem i najboljem iPadu do sada. Nismo ni sumnjali.

Nadalje, iPad Air 2 je i najtanji iPad do sada, jer dolazi u 6,1 mm debelom kućištu, što ga čini 18% tanjim od prethodnika koji je bio debeo 7,5 milimetara.

Kao što se i očekivalo, iPad Air 2 dolazi s novim Apple A8X procesorom i M8 “motion” procesorom, te čitačem otisaka prstiju s Touch ID sustavom.

Zaslon je izrađen u IPS LCD tehnologiji i još uvijek ima istu 9,7 dijagonalu, a presvučen je antireflektivnim slojem koji smanjuje odsjaj za 56%.

Kamera sadrži 8 MP senzor s f/2.4 otvorom blende i mogućnošću snimanja 1080p videa. Novost je serijsko okidanje, a tu su još ubrzanoi usporeno snimanje videa, panoramsko snimanje i automatski HDR.

Uređaj stiže u WiFi i LTE varijantama, kao i mogućnošću izbora između 16, 64 i 128 GB intnerne memorije. Prodaja u SAD kreće sljedeći tjedan po cijenama od 499 do 829 dolara, ovisno o podržanom načinu povezivanja i kapacitetu.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT