Apple u 3. fiskalnom kvartalu prodao 41 milijun iPhonea, raspolaže s 261 milijardom dolara gotovine

I Apple je objavio detalje poslovanja u proteklom kvartalu (3. fiskalni), u kojem je zabilježena isporuka od 41,03 milijuna iPhonea, čime je za dlaku premašio predviđanja analitičara s Wall Streeta, koji su baratali cifrom od 40,7 milijuna.

Prodaja iPhonea je na godišnjoj razini porasla 2%, odnosno 3% mjereno po prihodima. U odnosu na prethodni kvartal, Apple je prodao 19% iPhonea manje, odnosno ostvario je 25% manje prihode.

Na pozitivno financijsko izvješće još je jednom reagirala i burza, s rastom vrijednosti Appleovih dionica od 5%, čime je postignut novi rekord od 157 dolara po dionici. Ukupan iznos gotovine u blagajni popeo se na nevjerojatnih 261 milijardu dolara.

U ovom izvješću svoje mjesto je našla i prognoza za sljedeći kvartal. Prihodi bi trebali iznositi između 49 i 52 milijarde dolara, operativna marža između 37,5 i 38%, operativni troškovi između 6,7 i 6,8 milijardi dolara, a troškovi oporezivanja 25,5%.

 
      
 • Zyzyx

  Najveći je misterij kad su Appleovci ponosni na ovakve brojke, bez da razmisle da su ove 261 milijarde njihove pare u maržetinama koliko su pretplatili iphone. Svaka čast Appleu, ali ovakve brojke može imati samo firma koja je uspjela, na ovaj ili onaj nacin, privoliti kupce da plate uređaj + uobičajenu maržu + applepvu maržu.

 • Šmeker

  Dok ostali to ne rade odnosno, ostali nemaju svoju marzu koja je veca ili manja ovisno o broju PRODANIH a ne isporucenih jelte, uredaja

  Svaka cast za komentar vrijedan anala

  Dr. Šmeker

  Lp

 • Kule ban

  dok je ovaca bit će vune

 • vegass04

  Ode Apple preko bilijun $ u 2018… Gazda rastura..

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]