Apple u prvom kvartalu navodno smanjuje proizvodnju iPhonea za 10 milijuna primjeraka

Protekla godina za Apple baš i nije završila najbolje, odnosno barem ne u skladu s očekivanjima. Kompanija je na burzi izgubila četvrtinu vrijednosti, a zabilježena je i slabija prodaja novih iPhonea, što zbog jeftine zamjene baterija u starijim modelima, što zbog neispunjenih očekivanja na kineskom tržištu.

Kao posljedica navedenog, sada stižu izvještaji da će Apple u prvom kvartalu ove godine smanjiti proizvodnju iPhonea, dakle svog glavnog proizvoda, od kojeg inače crpi najveći dio dobiti. U razdoblju od siječnja do ožujka, ukupno bi trebalo biti proizvedeno između 40 i 43 milijuna primjeraka, što je vidljivo manje od 52 milijuna u istom razdoblju prošle godine.

Koliko su ovakva predviđanja i analize točne, možemo nagađati, tako da ćemo konačne rezultate saznati kad za to dođe vrijeme.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]