Asus PadFone Infinity: Snapdragon 800 i PixelMaster tehnologija fotografiranjaNajnovija generacija Asusovog PadFone hibrida danas je i službeno ugledala svjetlo dana. Asus je na press konferenciji na Tajvanu novinarima predstavio PadFone Infinity, svojevrstan spoj smartfona i tableta, čiju smo prethodnu generaciju recenzirali ovog proljeća.

Novi model pokretan je najnovijim Qualcommovim Snapdragon 800 procesorom s četiri Krait jezgre. Za multitasking se brinu 2 GB RAM-a, a za pohranu podataka 16, odsnosno 32 GB interne memorije kao i utor za microSD memorisjke kartice.

5-inčni zaslon smartfona je izrađen u IPS tehnologiji i u 1080p rezoluciji. Uređaj ima 13 MP kameru s tzv. PixesMaster sustavom koji iz maksimalne rezolucije izabere najbolje piksele i sklopi ih u 3 MP sliku, što je vrlo slično Nokijinoj PureView tehnologiji. Baterija ima kapacitet od 2400 mAh, a podržano je spajanje na europske LTE mreže (800, 1800 i 2600 MHz).

Kada se ovaj smartfon umetne u tablet, on se u trenutku pretvori u uređaj s 10-inčnim zaslonom i dodatnom baterijom, kao i prethodnik, što je jedinstven primjer simbioze ove vrste u tehnološkom svijetu. Operativni sustav ovog uređaja je Android 4.2.2, a na tržištu se očekuje do kraja godine.