Asus predstavio čak šest novih ZenFone 4 modela

Asus baš i nema običaj svako malo predstaviti novi uređaj, ali kad za to dođe vrijeme, izbaci ih nekoliko. Tako je danas ispucao čak šest modela iz nove serije ZenFone 4. Krenimo redom.

Asus ZenFone 4, dakle obični, bez prefiksa i sufiksa, sadrži s 5,5-inlčni IPS 1080p zaslon. No čak i on dolazi u dvije varijante, tj. s različitim procesorima – Snapdragonom 660, odnosno 630, a na raspolaganju je 4 ili 6 GB RAM-a, dok nterna memorija ima kapacitet od 64 GB.

ZenFone 4 dolazi s dvostrukom kamerom na poleđini. Primarna ima senzor od 12 megapiksela i f/1.8 otvor blende, a tu je PD autofokus te optička stabilizacija. Sekundarna kamera ima 8 MP senzor i f/2.0 otvor blende. Uređaj dolazi s baterijom kapaciteta 3300 mAh, čitačem otisaka prstiju, USB-C utorom i klasičnim 3.5 mm audio utorom.

Drugi model je Asus ZenFone 4 Pro, koji je ujedno i top model. Ima isti zaslon kao i prethodno navedeni, pokretan je Snapdragonom 835 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a, a dolazi u varijantama sa 64 i 128 GB interne memorije.

Za razliku od običnog ZenFonea 4, ovaj uređaj dolazi s 12 i 16 MP kamerama na poleđini. Prvu karakterizira f/1.7 otvor blende, a drugu 50 mm leća koja osigurava 2x optičko povećanje. Pored PD, koristi i laserski autofokus. Sprijeda se smjestila 8 MP selfie kamera s f/1.9 otvorom blende. Baterija ima kapacitet od 3600 mAh.

Sljedeći model je Asus ZenFone Max. Ovaj uređaj također sadrži 5,5-inčni zaslon, ali je pokretan Snapdragonom 425, odnosno Snapdragon 430 procesorom u varijantama s 2, 3 i 4 GB RAM-a, te 32 ili 64 GB interne memorije. Vidljivo je da ne cilja na one kojima su potrebne bijesne performanse, već se fokusira na štednju, budući da sadrži čak 5000 mAh bateriju. Na poleđini donosi dvostruku 13 MP kameru, od kojih jedna ima širokokutnu 12 mm leću. Selfie kamera raspolaže sa senzorom od 8 megapiksela.

Dolazimo do četvrtog modela po redu, a on nosi naziv Asus ZenFone Max Pro. Radi se uređaju sličnih karakteristika kao ZenFone Max, no za razliku od njega donosi 16 MP primarnu kameru straga i istu takvu sprijeda.

Peti model danas predstavljen je Asus ZenFone 4 Selfie, koji naglasak daje na – prednju kameru. Uz isti procesor kao ZenFone Max, ovaj model donosi 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Stražnja kamera ima senzor od 16 megapiksela, dok se prednja sastoji od dva dijela. Jedan s 20 MP senzorom i f/2.0 otvorom blende, te 31mm lećom. Društvo ovoj čini dodatna s 8MP 12 mm širokokutna kamera, a tu je i prednja LED bljeskalica. Baterija ima kapacitet od 3000 mAh.

I na kraju nam preostaje Asus ZenFone Selfie Pro. Ovaj model dolazi s AMOLED zaslonom istih dimenzija, a pokretan je Snapdragonom 625, zajedno s 3 ili 4 GB RAM-a, a sadrži 64 GB interne memorije. Sprijeda donosi tzv. DuoPixel 24 MP kameru sa Sonyjevim IMX362 senzorom koji koristi Dual Pixel autofokus. U Asusu navode da ovaj senzor prima dvostruko više svjetla od uobičajenih. Baterija ovog uređaja ima kapacitet od 3000 mAh.

Svi ostali detalji o ovim uređajima, uključujući cijene i dostupnost, bit će objavljeni kasnije.

 
      
 • Bojan Radovanović

  Sve to nit’ smrdi, nit’ mirise…kupovat ce se samo ako budi dosli uz jako atraktivnu cijenu, jer recimo ovaj top model sa sd835, pored Nokie i OP5 nema sta da trazi ako dodje uz slicnu cijenu.

 • markić

  Imao sam Zenfone 5 i sada imam 2 i više ne kupujem Asus. Jer su postali preskupi a ne nude ništa bolje od konkurencije. Računaju na to bi jos zaradili na svojem imenu. Sada prelazim na konkurenciju.
  Privukao me Huawei Mate 10, naravno još nije stigao ali impresionira sam 9ticom a sa 10setkom budem još više jer je ekran bez ruba 🙂

 • markić

  Nikako mi se ne sviđa čitač otisaka prstiju dolje. Dok ostali stavljaju to iza, ponajviše zato jer žele ekran približiti rubu a asus ide u suprotnom smjeru.
  Uznimo u obzir bateriju od 3000mah, toliko ima i moj Asus zenfone 2, pa je bilo logično za očekivati da bi predstavlili najmanje 4000mah. Znam da su oni sigurno jedva ugurali tu da nisu mogli više, razlog tome je sto su stedjeli na deblini. Moraju biti ko apple pa moraju imati tanji smartphone. Iako ima i model od 5000 mah ali to nije kod njih hovo, i prethodni Maxevi su se nudili s tim kapaciteto ali su usput i nudili lošiji ekran i slabiji procesor.

 • Najjstarija djeca

  Meni je zanimljiv ovaj obični ZenFone 4 sa Snap.660 koji je prilično dobar soc za one koji nemaju novaca za Snap 835.
  Nije mi jasno kako su taj novi soc stavili u običnu inačicu dok su u ZenFone Selfie Pro ubacili Snap 625!?

 • Igor

  Pročitah i nisam ništa zapamtio, ni u samom Asusu ne znaju koji sufiks/prefiks nosi koje specke. Ovo kao da su u Qualcommu pomeli skladište i dali Asusu u pola cijene pa ovi morali ponaizmišljat modele da to u nešto ugrade.

 • Jadranko Pavlotić

  Preloš dizajn, hrpa modela sa istim imenom bez razloga, šteta jer su im mobovi super

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]