BBK i u 3. kvartalu 2021. najveći proizvođač smartfona na svijetu

Analitičari iz Counterpointa objavili su kakvo je stanje na tržištu smartfona bilo u trećem kvartalu ove godine. Ukupno je isporučeno 342 milijuna smartfona, što je 6% manje nego u istom razdoblju prije godinu dana.

Po tržišnom udjelu isporučenih uređaja, Samsung je i dalje najveći pojedinačni brend s udjelom od 20% u trećem kvartalu. Samsung je isporučio 69,3 milijuna smartfona, što je 20% više u odnosu na prethodni kvartal, ali manje od 80,4 milijuna smartfona koje je južnokorejski proizvođač isporučio u trećem kvartalu 2020. godine.

Drugi na ljestvici je Apple s udjelom od 14%, a slijede ga Xioami s 13%, Oppo i Vivo sa po 10% te Realme s 5% tržišnog udjela. Xiaomi je tijekom trećeg kvartala isporučio 15% manje uređaja nego u 2. kvartalu i 5% manje nego u istom periodu prošle godine, što Counterpoint objašnajva vrhuncem problema u obskrbi komponentama za tu tvrtku. Apple je na godišnjoj razini povećao isporuke za 15% zahvaljujući dobroj potražnji za iPhone 12 i 13 serijom uređaja.

Kombinirani udio brendova pod BBK grupom, koju čine Oppo, Vivo, Realme i OnePlus, iznosi više od 25%, što BBK čini najvećim proizvođačem smartfona na svijetu u 3. kvartalu, dok je istu titulu kineska tvrtka odnijela i kvartal prije. Counterpoint za brend Realme navodi da je 3. kvartal bio rekordni za tvrtku s isporučenih 16,2 milijuna smartfona, unatoč vrhuncu nestašice komponenti na tržištu.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT