BlackBerry 10 će vjerojatno biti licenciran drugim proizvođačima

Kanadska kompanija RIM, koja proizvodi popularne BlackBerryje, u proteklih je godinu dana zbog niza loših poteza iz prošlosti zapala u gubitke. Kako bi se izvukli iz nezavidne situacije, u RIM-u su počeli razmišljati o licenciranju već davno najavljenog, ali još uvijek ne-realiziranog BlackBerry 10 opeativnog sustava. Naime, danas je Thorsten Heins, izvršni direktor ove kompanije, u intervjuu za Bloomberg službeno najavio ovakvu mogućnost, dodavši da je QNX Unix, koji pokreće BlackBerry PlayBook tablet već licenciran i da se na veliko koristi u automobilskoj indostriji.

U RIM-u su očito shvatili da se protiv iOS-a i Androida ne mogu boriti sami i da BlackBerry 10 eko-sustav u ovakvom obliku zapravo nema nikakvih šansi za afirmaciju na tržištu. Iz tog je razloga vrlo izvjesno da će ga RIM u konačnici licencirati, tj. po nekoj povoljnoj cijeni ponuditi i drugim proizvođačima hardvera. Naravno, ti proizvođači će isto tako morati ispitati teren i vidjeti koliko im je takva solucija isplativa.

Ukoliko se ove najave ostvare, ovo će biti prvi put u povijesti da se BlackBerry platforma širi na druge proizvođače.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT