BlackBerry 10 kreće sa 70.000 aplikacija

Sutra je veliki dan za RIM, ali i za sve BlackBerry fanove koji nisu izgubili nadu u povratak ovog proizvođača među žive. Sutra napokon stiže taj 30. siječnja kada će RIM i službeno predstaviti BlackBerry 10 OS kojeg razvija već godinama i koji zamjenjuje sve dosadašnje BlackBerry operativne sustave. Dakle, slično kao i Microsoft prije dvije godine, RIM danas kreće od nule. No, ta nula ipak nije nula u pravom smislu riječi jer se RIM već ranije pobrinuo da prilikom lansiranja novog OS-a korisnici ne moraju čekati na mnoge aplikacije. S developerima je na vrijeme organizirao razvoj novih aplikacija i preradu starih za rad na novoj platformi.

Tako će nova trgovina aplikacijama pod nazivom BlackBerry World startati sa 70.000 BlackBerry 10 aplikacija, među kojima bi trebale biti i on najpopularnije. Ovim si RIM osigurava “leteći start” što daje izvjesnu nadu u inicijalni uspjeh nove platforme, a sukladno tome i preživljavanje kompanije.

BlackBerry 10 je RIM-ova zadnja oklada. Ako u dogledno vrijeme ne uspije postići veću popularnost rasprodaja ostataka kompanije će postati samo pitanje vremena.

Paralelno s predstavljanjem novog OS-a trebali bi biti predstavljeni i najnoviji uređaji BlackBerry X10 i BlackBerry Z10.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]