BlackBerry 10 kreće sa 70.000 aplikacija

Sutra je veliki dan za RIM, ali i za sve BlackBerry fanove koji nisu izgubili nadu u povratak ovog proizvođača među žive. Sutra napokon stiže taj 30. siječnja kada će RIM i službeno predstaviti BlackBerry 10 OS kojeg razvija već godinama i koji zamjenjuje sve dosadašnje BlackBerry operativne sustave. Dakle, slično kao i Microsoft prije dvije godine, RIM danas kreće od nule. No, ta nula ipak nije nula u pravom smislu riječi jer se RIM već ranije pobrinuo da prilikom lansiranja novog OS-a korisnici ne moraju čekati na mnoge aplikacije. S developerima je na vrijeme organizirao razvoj novih aplikacija i preradu starih za rad na novoj platformi.

Tako će nova trgovina aplikacijama pod nazivom BlackBerry World startati sa 70.000 BlackBerry 10 aplikacija, među kojima bi trebale biti i on najpopularnije. Ovim si RIM osigurava “leteći start” što daje izvjesnu nadu u inicijalni uspjeh nove platforme, a sukladno tome i preživljavanje kompanije.

BlackBerry 10 je RIM-ova zadnja oklada. Ako u dogledno vrijeme ne uspije postići veću popularnost rasprodaja ostataka kompanije će postati samo pitanje vremena.

Paralelno s predstavljanjem novog OS-a trebali bi biti predstavljeni i najnoviji uređaji BlackBerry X10 i BlackBerry Z10.

 
      
 • kvaju

  Ovaj BB 10 izgleda fino, sustav glatko radi koliko se moglo vidjeti.
  Nisam koristio BB prije, ali jeli istina da nemožeš koristiti sve mogućnosti uređaja ako nemaš tu neku njihovu tarifu?

 • Maniac

  Istina je, bez BB tarife je blackberry do sada bio poluproizvod.

  Sada ista navodno neće biti nužna za “normalno” korištenje uređaja.

 • kvaju

  Ako žele ostati u utrci kakvoj takvoj za korisnike, mislim da to nije luksuz koji si mogu priuštiti.

 • Lex

  Jedva čekam da uberem ovaj X10 s tipkovnicom, nadam se da će imati solidinu kameru…

 • Lex
 • petar

  ajme pre dobar mi je ovaj s tipkovnicom.. nadam se da neće koštat previše, i da će se moć koristit normalno bez BB tarife

 • Kile

  A kasne jedno pol godine, ništa posebno

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]