BlackBerry 10 stiže 30. siječnja

BlackBerry 10, operativni sustav čije je lansiranje već nekoliko puta odgađano, napokon bi mogao ugledati svjetlo dana. Naime, RIM je danas na službenom blogu objavio da će se službeno predstavljanje konačne verzije ovog OS-a održati 30. siječnja, kada će objaviti i dodatne detalje vezane uz nove uređaje.

RIM je do sada u nekoliko navrata pokazao kako bi sučelje BlackBerry 10 OS-a trebalo izgledati. Za neupućene samo podsjetnik da se radi o potpuno novom operativnom sustavu temljenom na QNX Unixu i koji praktički nema dodirnih točaka s prethodnim BlackBerry operativnim sustavima.

Najzanimljiviji detalji uključuju rad s “hubovima” pomoću kojih je sve aplikacije i događaje vezane uz posao moguće odvojiti od privatnih te novi multitasking sustav koji omogućuje prikaz svih aktivnih aplikacija na jednom od početnih zaslona, slično onome kojeg smo vidjeli na MeeGo-u.

Tu je još i nova virtualna tipkovnica koja bi na uređajima bez fizičke tipkovnice trebala pojednostaviti i olakšati unos teksta.

Ostale detalje ćemo očito saznati krajem siječnja i nadamo se da će lansiranje novih uređaja ipak ostati u zadanim okvirima, a to je prvi kvartal 2013. godine.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT