BlackBerry 10 uskoro na Samsungovim uređajima?

Prema glasinama koje prenosi Barron’s Samsung bi uskoro mogao proizvoditi i uređaje temeljene na novom RIM-ovom BlackBerry 10 operativnom sustavu. Naime, krugovi bliski Wall Street Journalu špekuliraju da Samsung ima u planu investirati oko 1,5 milijardu dolara u RIM i time si priskrbiti licencu za korištenje RIM-ovog softvera na svojim uređajima. S obzirom na nedavnu Googleovu akviziciju Motorole postoji određena zabrinutost za sudbinu Androida pa je Samsung prisiljen tražiti alternativna rješenja, navodi Barron’s. Iz Samsunga na ovo odgovaraju da je BlackBerry 10 jedna od mogućnosti i da nikakva konačna odluka još nije donesena. S druge strane, RIM je već neko vrijeme u potrazi za strateškim partnerom jer se nekoliko godina za redom suočava s padom prodaje i tržišnog udjela.

Najzanimljivije u ovoj priči je činjenica da su nakon pojave spomenutih glasina RIM-ove dionice dobile 5% na vrijednosti.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT