BlackBerryjev direktor: “Priv je bio greška, fokusirat ćemo se na Android uređaje srednjeg cjenovnog ranga”

Nakon niza loših, nepromišljenih, a usudim se reći i glupih poteza, BlackBerry i dalje luta bespućima biznisa s kojim mu je jedina preostala poveznica – slavna prošlost. Naime, nakon poraznih prodajnih rezultata modela Priv, temeljenog na Androidu, izvršni direktor ove kompanije John Chen je u intervjuu za za saudijski The National priznao da je ovaj model bio greška, prenosi Techradar.

Iako se ovaj uređaj mnogima naizgled svidio, bio je preskup za hardver koji je nudio. Fizička tipkovnica, kao zaštitni znak BlackBerryja, očito nije bila dovoljan razlog za pridobivanje onog drugog dijela kupaca kojem je važan omjer hardvera i uloženog novca.

No ipak, usprkos svim nedaćama koje su ga zadnjih godina pogodile, BlackBerry ne odustaje od proizvodnje smartfona. Nakon što su praktički odbacili vlastiti operativni sustav i preorijentirali se na Android, u BlackBerryju će sada, po tko zna koji put, napraviti zaokret i pazite sad, početi proizvoditi Android uređaje srednjeg cjenovnog razreda.

Chen je, naime, izjavio da će kompanija do kraja godine lansirati dva nova uređaja temeljena na Androidu, od kojih će jedan imati fizičku tipkovnicu, a drugi veliki zaslon osjetljiv na dodir, s cijenom prihvatljivijom od Priva.

Tko zna, možda kombinacija razumne cijene i Androida zaista privuče još ono malo BlackBerryjevih fanova, ali mislim da je svima jasno da tu budućnosti nema. Konkurencija je neumoljiva, a posebice mlade i tržištu prilagodljive kompanije iz Kine, koje su u zadnjih nekoliko godina prilično izmijenile sliku tržišta pametnih telefona.

 
      
 • Tomic@

  Ok, ja sam sad službeno u šoku… Pa brani svoj proizvod makar bija u krivu. Kako je pokojni Jobs reka: SVE JE U REDU SA SIGNALOM, VI DRŽITE UREĐAJ NA KRIVI NAČIN!

 • pleniglacial

  A i vi lutate već godinama…više i od HTC-a. Vama definitivno više nema spasa.

 • Tazman

  Ja sam bio zainteresiran za PRIV,ali cijena me prizemljila… Zanima me taj koncept sa tipkovnicom,ali ne mislim toliko platiti.

 • ElPrezidente

  Priv je zaista zanimljiv uređaj ali previše košta, može bitno riješenje da mu spuste cijenu. Drugi problem, ako izdaju uređaj srednjeg cjenovnog ranga koštati će kao neki drugi flagship jer BB nikada nije bio jeftin.

 • Charlie

  BB Priv…lijep i zanimljiv uređaj…cijena bezobrazno skupa…
  Dao sam dvaput BlackBerryu šansu…jednom sa Q10, drugi put sa BB Classicom Q20…i svaki je update bio teski zajeb i svi su bili na servisu po tri puta okruglo…treće šanse nema moj Mr.Chen.

  Ukratko…ti si jako velika greška u BlackBerry kompaniji.

 • dedy

  U Eu mu je pala cijena usput BB ima najbolju tipkovnicu i mehanicku i na ekranu definitivno najbrza

 • mpavlet

  Koristim BB vise od 10 godina i to su uvijek bili vrhunski uredaji. Zadnji model koji me jos sluzi je Z30 i zadovoljan sam njime. Htio sam kupiti PRIV, no nakon sto sam ga uzeo u ruke i nekoliko dana koristio dao sam prednost SAMSUNG NOTE-u 5. Isti operativni sistem, kvalitetniji telefon za malo nizu cijenu od PRIVA. Zao mi je rastati se sa BB i steta sto su napustili BB OS. Bio je funkcionalniji i stabilniji od Androida. Za poslovne korisnike idealni OS.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]