Čak 33% aplikacija će biti uklonjeno iz App Storea i Play Storea

Google i Apple nedavno su objavili kako će iz svojih trgovina aplikacijama, Play Storea, odnosno App Storea, odstraniti sve aplikacije koje smatraju napuštenima od strane svojih proizvođača.

Ispostavilo se da čak trećina svih aplikacija spada u ovu kategoriju, a to znači da će ukupno 869.000 njih biti uklonjeno iz Play Trgovine, a 650.000 iz App Storea. Napuštenom aplikaciju smatra se ona koja nije dobila nadogradnju dvije godine, što predstavlja ozbiljnu sigurnosnu prijetnju jer lako mogu biti hakirane, navodi analitička tvrtka Pixalate.

84% svih aplikacija primilo je barem jednu nadogradnju u prethodnih šest mjeseci, a to su ujedno i aplikacije koje se najviše preuzimaju (preko 100 milijuna puta).

Pixalate je također pronašao čak 314.000 aplikacija koje naziva „super-napuštenima“, što znači da nisu primili nijednu nadogradnju unatrag pet godina. Ovakvih aplikacija u App Storeu je pronađeno 184.000, a u Play Storeu 130.000.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT