Čitač otisaka prstiju na sljedećem iPhoneu bi se mogao smjestiti na bok

Dosta se prašine diglo oko pozicioniranja čitača otisaka prstiju na sljedećem iPhoneu. Budući da je vrlo izvjesno da će zaslon ovoga puta zauzimati ogromni dio prednje površine, postavilo se pitanje gdje će Apple smjestiti svoj Touch ID, koji se na prethodnim generacijama nalazio na home tipki ispod zaslona. S obzirom da mjesta za njega sada neće biti, Apple je morao potražiti nova rješenja.

Tako se špekuliralo da da će ugraditi ultrazvučni čitač ispod zaslona, a ako mu ne uspije, da će ga prebaciti na poleđinu, ali ne i onako loše smjestiti kao Samsung. Najnovije informacije koje prenosi Forbes, govore da bi novi Appleov Touch ID mogao naći mjesto – na boku, slično kao na Sonyjevim uređajima.

U prolog tome govore najnoviji renderi proizvođača dodatne opreme, kojih se dokopala ekipa Forbesa. Na njima su vidljive veće dimenzije «power» tipke s dovoljno mjesta za napredni čitač otisaka prstiju, kojemu za identifikaciju korisnika nije potrebna cijela površina prsta, već samo dio.

Od ostalih detalja ono novog iPhonea spominje se 5,8-inčni zaslon s posebnim dijelom za notifikacije i dvostruka kamera s drukčijom orijentacijom nego do sada. Ostaje nejasno što će biti s Lightning portom, odnosno hoće li ga Apple zamijeniti s USB-C-om po uzoru na MacBook Pro računala.

Forbes

GSMarena

 
      
 • Šmeker

  S9 izlazi sa naprednijim citacem otiska prsta, naravno a gdje drugdje negoli sa bocne strane.

  Dr. Šmeker

  Lp

 • Mustrashh

  Imao sam Z5C. I iskljucen FP reader, bas radi pozicije istoga. Bolje im da isti stave pozadi, nego na ovako debilnu poziciju. Zamisli jos koristiti tavu poput iPhonea 7+ a FP reader ti je sa strane…

 • Shadow223

  Sa strane je definitivno najbolja pozicija za citac, nelupaj gluposti…

 • Kero

  Gdje staviš palac dok kažiprstom tražiš stražnji fp senzor? Točno na taj bok 🙂

 • Mustrashh

  ‘definitivno najbolja pozicija’ -> cudim se da te apple, google, samsung ili netko deseti do sad nije uzeo da radis kod njih. Jer eto, ocito znas vise od sve gore nabrojane ekipe, posto oni nikad nisu stavljali citac na to mjesto.

 • Mustrashh

  Da, palac otprilike tu negdje zavrsi. Ali ponavljam, Z5C je imao bas na tom mjestu FP senzor, i nikako mi se nije dopao.

 • markić

  Najbolje da bude na boku ali na dnu, tako bi mogli kurc** otključavati mob.

 • Najjstarija djeca

  …a žene,čime da one otključaju….?

 • Šmeker

  Kaj sa cim…pa isto kurc**

  Dr. Šmeker

  Lp

 • Chopavi slim

  Ja ima baš veliku šaku i time dugačak palac, ali ovo je malo pre visoko za mene a kamoli Za sve koji imaju manju ruku a time i palac. Jer pokušavao sam od kolege na z5koja je manja u isto vrijeme otključavanje i zatim dotaknuti ikone, ili moram drugu ruku pokrenuti ili uređaj ispada, a ovaj Iphone 8 je još i veći, kako će to biti ispadanje iz ruku. Čini mi se da je najbolje staviti ga na poleđinu, pa makar ličio na ružnog Kineza.

 • Šmeker

  A kaj oni svi koji imaju manju saku i veci palac, i sve one koji imaju vecu saku a manji palac?

  Hvala

  Dr. Šmeker

  Lp

 • Čak i da je teoretski najbolja i da radi savršeno, meni onaj na Xperiji nikako nije odgovarao kad bih uređaj primio lijevom rukom. Taj kažiprst nikako nisam mogao prirodno naciljati na njega.
  Jednostavno je diskriminirajuće za sve one koji uređaj primarno koriste lijevom rukom.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]