Drugi izvor tvrdi da Huawei u 2021. neće koristiti isključivo vlastite 5nm procesore na flagship uređajima!?

Kineski Huawei i dalje se nalazi u neizvjesnoj situaciji po pitanju opskrbe procesorima u budućnosti. Posljednjom uredbom, američki predsjednik Donald Trump od proizvođača poluvodičkih proizvoda koji se koriste američkom opremom zahtijeva licencu kako bi mogli poslovati s Huaweijem, što je jednoglasno protumačeno kao ciljani udar na TSMC kod kojeg Huawei proizvodi većinu svojih najsofisticiranijih procesora, koji su na smartfonima došli do 5nm procesa.

Prije točno mjesec dana, jedan analitičar izjavio je kako očekuje da će Qualcomm biti glavni dobavljač procesora za Huawei 5G smartfone u 2021. godini jer je upravo najnovija uredba i promjena pravila Huawei stavila u takav položaj da možda neće biti u mogućnosti razviti i u dovoljnoj količini proizvesti procesor koji bi bio konkurentan, pa bi korištenje Snapdragona bilo bolje rješenje.

Danas se na kineskom internetskom prostoru pojavila insajderska informacija da bi Huawei u 2021. godini na svojim flagshipima mogao koristiti 5nm procesore “treće strane”. Naime, TSMC ima vremena do 15. rujna isporučiti 5nm Kirin 1000 (ili 1020), nakon čega će suradnja s Huaweijom ovisiti o volji američke administracije. Informacija da za 2021. Huawei razmatra “procesor 3. strane”, što može biti Qualocommov, MediaTekov, a možda i Samsungov Exynos (izvor ne sepcificira), ne čini se kao nemoguć scenarij.

Treba imati na umu da SAD čekaju izbori krajem godine i možebitna promjena administracije teoretski ostavlja prostor za promjenu vanjske politike prema Kini, a time i prema Huaweiju.

via

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT