EU neće zabraniti gradnju Huaweijevih 5G mreža

Europska unija neće operaterima zabraniti nabavku Huaweijeve opreme za gradnju novih 5G mreža, već će umjesto toga od država članica zatražiti veću razmjenu podataka o sigurnosnim rizicima. Prema pisanju Reutersa, član Europske komisije Andrus Ansip će od svake zemlje članice zatražiti dostavu informacija koje bi mogle biti od velike važnosti za sigurnost 5G infrastrukture.

Ovaj naputak Europske komisije ne predstavlja pravni dokument, a svaka zemlja članica će po tom pitanju odlučivati samostalno. Tako će svaka članica sama odrediti koga želi ili ne želi za dobavljača opreme za gradnju svojih 5G mreža, ali nakon ovog naputka Europske komisije, čija riječ ipak ima određenu težinu, malo je vjerojatno da će neka od njih zaista blokirati rad Huaweiju.

Vidjeli smo da su se protiv zabrane već izjasnili veliki operateri poput Deutsche Telekoma, dok je Velika Britanija službeno objavila kako neće uvesti nikakvu zabranu.

Ovo je sada znak da se EU ipak neće slijepo pokoravati diktatima s druge strane Atlantika, barem kad su telekomunikacije i njihov daljnji razvoj u pitanju.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT