Facebook vraća chat na mobilnu aplikaciju

Jedina kompanija koja se po avanturističkom duhu kad su chat servisi u pitanju može mjeriti s Googleom, je Facebook. Istina, Googleov nivo maštovitosti teško je dostići, no ako Facebook nastavi ovako eksperimentirati, možda ga u jednom trenutku i prestigne.

Nakon što je 2011. godine lansirao samostalnu aplikaciju, Facebook je 2014. njezinu funkcionalnost okljaštrio, izbacivši iz nje funkciju chatanja, istovremeno lansiravši posebnu aplikaciju za chat – Messenger. Tako su korisnici Facebooka, ukoliko su sa svojim virtualnim prijateljima željeli ostati u kontaktu na način na koji su navikli, morali koristiti dvije aplikacije.

Pet godina kasnije, najnovije informacije s bespuća interneta sugeriraju da Facebook uskoro vraća mogućnost chata na mobilnu aplikaciju, no Messenger će i dalje postojati. Naime, funkcionalnost chata u samoj aplikaciji neće biti na razini one koju nudi Messenger, što znači da ćete za svu kompleksniju komunikaciju od pukog slanja i primanja poruka ipak morati koristiti njega.

Paralelno s ovim, Facebook razvija strategiju spajanja, odnosno čvršćeg povezivanja svih svojih servisa, koji pored navedenih obuhvaćaju još WhatsApp i Instagram. Bit će zanimljivo vidjeti kako će im ta integracija poći za rukom, odnosno koliko će tim potezom oduševiti ili razočarati korisnike.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]