Force Touch stiže i na iPhone

Force touch iOS

Nakon Appleovog Watcha te novog 12-inčnog MacBooka, nova “Force Touch” tehnologija bi se uskoro mogla pojaviti i na iPhoneu. Prema insajderskim informacijama koje prenosi 9to5Mac, Apple će podršku za Force Touch ugraditi i u iOS, što nakon sata i OS X-a, predstavlja logičan slijed događaja.

Kako sada stvari stoje, sasvim je izvjesno da će prvi na redu za ugradnju biti novi iPhone 6s i iPhone 6s Plus, ali vjerojatno i sljedeća generacija iPada za koju smo jučer saznali da će imati mogućnost rada u podijeljenom zaslonu s dvije aplikacije istovremeno.

Apple će na novom iOS-u developerima omogućiti razvoj aplikacija koje će koristiti s Force Touch, a za sada je poznato da bi na iPhoneu trebala dobiti nove funkcije u sustavu, te zamijeniti neke postojeće. Isto tako će omogućiti funkcionalnost sličnu onoj koju trenutno ima na trackpadima novih MacBook računala, a bit će integrirana i u Apple Mape u kojima će imati funkciju ispuštanja igle.

Budući da će Force Touch tehnologija biti ugrađena u uređaje koji još nisu predstavljeni, malo je vjerojatno da će biti službeno predstavljena na predstojećem WWDC-u, kada bismo trebali uposnati novi iOS 9.

 

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]