Force Touch stiže i na iPhone

Force touch iOS

Nakon Appleovog Watcha te novog 12-inčnog MacBooka, nova “Force Touch” tehnologija bi se uskoro mogla pojaviti i na iPhoneu. Prema insajderskim informacijama koje prenosi 9to5Mac, Apple će podršku za Force Touch ugraditi i u iOS, što nakon sata i OS X-a, predstavlja logičan slijed događaja.

Kako sada stvari stoje, sasvim je izvjesno da će prvi na redu za ugradnju biti novi iPhone 6s i iPhone 6s Plus, ali vjerojatno i sljedeća generacija iPada za koju smo jučer saznali da će imati mogućnost rada u podijeljenom zaslonu s dvije aplikacije istovremeno.

Apple će na novom iOS-u developerima omogućiti razvoj aplikacija koje će koristiti s Force Touch, a za sada je poznato da bi na iPhoneu trebala dobiti nove funkcije u sustavu, te zamijeniti neke postojeće. Isto tako će omogućiti funkcionalnost sličnu onoj koju trenutno ima na trackpadima novih MacBook računala, a bit će integrirana i u Apple Mape u kojima će imati funkciju ispuštanja igle.

Budući da će Force Touch tehnologija biti ugrađena u uređaje koji još nisu predstavljeni, malo je vjerojatno da će biti službeno predstavljena na predstojećem WWDC-u, kada bismo trebali uposnati novi iOS 9.

 

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT