Garmin predstavio novi fenix 7 i epix Gen 2

Nakon što je procurio nebrojeno mnogo puta, Garmin je predstavio sedmu verziju fenix serije pametnih satova. Dok dizajnom ne odstupa mnogo od fenix 6 serije, Garim je na seriju 7 donio nekoliko hardverskih noviteta među kojima se najviše ističe korištenje transflektivnog zaslona rezolucije 260 x 260 piksela ali sada osjetljivog na dodir što je itekakva novost kod premium klase Garmin satova. Naravno, uz osjetljivost na dodir, fenix 7 dolazi sa 5 botuna s kojima i dalje možete upravljati satom.

Kućište je dostupno u veličini od 42, 47 i 51 mm, sa remenom od 22 mm, a sam sat dolazi u tri izdanja, standardnom, solarnom i safir solarnom. S obzirom na izdanje mijenja se i cijena tako će standardna izvedba koštati 699.99 eura, solarna 100 eura više a solarna sa safirnim staklom čak 999.99 eura. Osim razlika u zaslonu i načinu punjenja, kućište fenix sedmice će biti dostupno u crnoj i sivoj izvedbi, vodootporno do 100 m dubine i sa 32 GB interne memorije što je dovoljno za pohranu do 2000 pjesama. S obzirom da je izrađeno od titana i ostalih metala, sat teži 73 grama sa silikonskim remenom.

Solarna verzija je interesantna jer je sada površina solarnog panela povećana pa je punjenje efikasnije. Garmin tvrdi da bi sat u osnovnom načinu rada mogao izdržati do 22 dana na jednom punjenju, što je itekako pohvalno. Ali, ako ćete tijekom cijelog dana koristiti GPS, baterija će trajati 5 dana.

Senzori su klasični, garminov ABC (Altimetar, barometar i kompas), senzor otkucaja srca i pulsne oksimetrije, te podržava sve satelitske sustave uz dodatnu L5  frekvenciju za preciznije lociranje. Svi Sapphire Solar modeli dolaze sa TopoActive kartama, a ostali imaju SkiView i karte 42 000 golf terena. Puterm aplikacije ćete imati uvid u kvalitetu i faze sna, disanje, kao i uvid u Garmin wellness koji nudi  Body Battery, Fitness Age i Sleep Score opcije.

Novi Garmin Fenix 7 podržava popularnu Garmin Pay opciju a moguće je instalirati Amazon Music i Deezer te mnoge druge aplikacije putem nove Connect IQ trgovine sa koje je moguće skidati aplikacije direktno sa sata preko WiFi veze.

Preporučena cijena u Hrvatskoj počinje od 5320 kn.

Ako niste ljubitelj transflektivnih zaslona, uz fenix 7, Garmin je predstavio i epix (Gen 2) koji je u biti manja vezija fenixa ali s oštrijim AMOLED zaslonom. Epix dolazi u 47 mm kućištu od titana ili nehrđajućeg čelika i ima 1.3 inčni AMOLED zaslon rezolucije 416 x 416 piksela. Epix također ima WiFi, BT, i sve senzore koje ima fenix, a dostupan je i u standardnoj verziji sa Corning Gorilla staklom i  sapphire verziji. Od fenix 7 se razlikuje u internoj memoriji koje ima 16 GB u osnovnoj te 32 GB u Sapphire izvedbi.

Preporučena cijena osnovne verzije Garmin epix sata je 6760,00 kn.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT