Gboard tipkovnica dobila funkciju instantnog prevođenja

Nakon što je nedavno dobila vlastitu funkciju pretraživanja, Googleova tipkovnica Gboard za Android ponovo je evoluirala. Naime, Google je lansirao novu verziju svoje tipkovnice koja sada ima ugrađenu mogućnost trenutnog prevođenja koristeći se Google Translate alatima.

Ukoliko uključite opciju prevođenja, riječi, rečenice, pa čak i fraze koje tipkate, bit će instantno prevedene na željeni jezik. Naravno, ispravnost prijevoda fraza ovisit će i o razini do koje je došlo usavršavanje konkretnog jezika unutar Googleovog Translate sustava.

Google je ovdje ugradio i automatsku detekciju jezika, koja inače radi prilično dobro, ali je sasvim uobičajeno da recimo hrvatski zamjeni bosanskim i obrnuto.

 
      
  • zver

    jedina mana kod gboard-a je sto nakon tocne nema automatskog razmaka, isto tako i nakon zareza, nema razmaka..dok recimo na swift-u to postoji odavno..

  • Bojan Radovanović

    meni niti nema te opcije automatskog prevodjenja niti mogu dodati koji jezik osim engleskog, tako da za mene ta tipkovnica ne postoji.

  • marko

    Odlično

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]