Glasine: iPhone 6 dolazi s NFC-om i Appleovim sustavom mobilnog plaćanja

NFC (Near Field Communication) tehnologiju već godinama susrećemo na Androdima, ali i na uređajima iz drugih platformi, dok ju Apple cijelo vrijeme namjerno ignorira. Naravno, Apple uvijek igra neku svoju igru i ne pokazuje preveliku brigu za trendovima koje nameću drugi proizvođači.

No, budući da pojedine tehnologije i trendove ne može vječno ignorirati, Apple je u nekim segmentima ipak popustio pritiscima tržišta. Tako smo vidjeli svojedobno povećanje zaslona s 3,5 na 4,0 inča, a ako je vjerovati najnovijim glasinama, uskoro slijedi novo, pa čak ulazak u kategoriju phableta. Također, vidjeli smo i određena softverska rješenja koja su inspiraciju pokupila izravno s Androida, kao npr. obavjesni centar.

Sljedeća stavka gdje će Apple popustiti pritiscima tržišta mogao bi biti upravo NFC i to u sferi mobilnog plaćanja. Naime, prema informacijama kojima raspolaže 9to5mac, Apple razvija vlastiti standard mobilnog plaćanja kojeg će navodno predstaviti u rujnu zajedno s iPhoneom 6 i koji će se temeljiti na NFC tehnologiji. Navodno je NFC trebao biti ugrađen već u iPhone 5s, ali sustav mobilnog plaćanja još nije bio spreman pa je cijela stvar odgođena a ovu godinu.

Podsjetimo, većina analitičara i insajdera očekuje službeno predstavljanje iPhonea 6 u rujnu i to 4,7-inčnog modela, dok bi 5,5″ phablet, o kojem se također špekulira, mogao biti odgođen za sljedeću godinu.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT