Gmail i Google Kalendar za iOS donose vizualne i funkcijske novosti

gmail

Dobra vijest za sve koji na svom iOS uređaju koriste Googleove servise. Najnovije verzije Gmail i Kalendar aplikacija donose mnoge zanimljive novosti, od vizualnih do funkcijskih. Prema riječima Googleovih ljudi, radi se o najvećoj nadogradnji ovih aplikacija na iOS-u do sada.

Gmail je dobio osvježeni izgled s finijim detaljima i animacijskim prijelazima, tako da se sada bolje uklapa u ostatak iOS sučelja. Od novih funkcija dodana je mogućnost arhiviranja i brisanja stavki odvlačenjem (swipe), te jednostavnije i brže pretraživanje sa sugestijama. Tu je još i funkcija poništavanja slanja (undo send), za sve one koji se predomisle tek nakon poslane poruke.

google-calendar

Kalendar sada podržava mjesečni i tjedni pregled stavki u vodoravnom načinu, a dodano je i Spotlight pretraživanje, što znači da će korisnici moći pretraživati sastanke, podsjetnike i ostale događaje bez prethodnog pokretanja same aplikacije, tj. s početnog zaslona. Na kraju spomenimo da je sada moguće korištenje alternativnih kalendara, kao što su lunarni, islamski ili Hindu.

 
      
  • Bruno

    Gmail i dalje ne podržava 3D touch kao aplikacije Mail, Messenger, Whatsapp…, te ne podržava swipe to back, a to je baš karakteristika iOS-a.

  • Gospodin

    i dalje u 2016. godini gmail nema na mobiutelu “mark all as read” nevjerovatno ali istinito

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]