Google će proizvodnju Pixela iz Kine navodno preseliti u staru Nokijinu tvornicu u Vijetnamu

Prema najnovijim informacijama koje prenosi Nikkei, Google planira preseliti proizvodnju svojih smartfona izvan Kine, kako bi izbjegao povećanje troškova koji bi uskoro mogli doći s obzirom na Trumpovu najavu uvođenja carina na svu tehnološku robu proizvedenu u Kini.

Ovo navodno nije prvi ovakav Googleov potez, budući da se već ranije špekuliralo kako će isto učiniti s proizvodnjom servera na Tajvan ili u Maleziju.

U međuvremenu je Bloomberg, čije informacije nakon posljednjih blamaža s Appleom i Huaweijem treba uzimati s rezervom, doznao da bi Google proizvodnju Pixela trebao premjestiti u Vijetnam, i to u jednu staru Nokijinu tvornicu.

Prema Bloombergu, prebacivanje proizvodnje u Vijetnam trebalo bi se dogoditi krajem godine, dok će nadolazeći Pixel 4 i dalje biti proizveden u kineskim tvornicama.

Ovdje dodajmo da Google najviše Pixela proda na američkom tržištu, za koje je Trump najavio uvođenje carina, tako da je ovakav potez logičan, a s obzirom na količinu prodanih uređaja, tvorničke kapacitete vjerojatno neće biti teško naći.

S druge strane, Apple, čije su potrebe za kapacitetima proizvodnje iPhonea daleko veće, neće moći tek tako preseliti iz Kine u neku drugu zemlju, a u prilog mu ide i to što većinu primjeraka ipak proda izvan SAD-a.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]