Google će proizvodnju Pixela iz Kine navodno preseliti u staru Nokijinu tvornicu u Vijetnamu

Prema najnovijim informacijama koje prenosi Nikkei, Google planira preseliti proizvodnju svojih smartfona izvan Kine, kako bi izbjegao povećanje troškova koji bi uskoro mogli doći s obzirom na Trumpovu najavu uvođenja carina na svu tehnološku robu proizvedenu u Kini.

Ovo navodno nije prvi ovakav Googleov potez, budući da se već ranije špekuliralo kako će isto učiniti s proizvodnjom servera na Tajvan ili u Maleziju.

U međuvremenu je Bloomberg, čije informacije nakon posljednjih blamaža s Appleom i Huaweijem treba uzimati s rezervom, doznao da bi Google proizvodnju Pixela trebao premjestiti u Vijetnam, i to u jednu staru Nokijinu tvornicu.

Prema Bloombergu, prebacivanje proizvodnje u Vijetnam trebalo bi se dogoditi krajem godine, dok će nadolazeći Pixel 4 i dalje biti proizveden u kineskim tvornicama.

Ovdje dodajmo da Google najviše Pixela proda na američkom tržištu, za koje je Trump najavio uvođenje carina, tako da je ovakav potez logičan, a s obzirom na količinu prodanih uređaja, tvorničke kapacitete vjerojatno neće biti teško naći.

S druge strane, Apple, čije su potrebe za kapacitetima proizvodnje iPhonea daleko veće, neće moći tek tako preseliti iz Kine u neku drugu zemlju, a u prilog mu ide i to što većinu primjeraka ipak proda izvan SAD-a.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT