Google ipak kupuje HTC?

Nedavno su se pojavile glasine o mogućoj novoj Googleovoj akviziciji jedne hardverske kompanije. Riječ je o HTC-u, koji se već dulji period bori za opstanak na tržištu, a od prošle godine ponovo proizvodi Googleove smartfone (Pixel i Pixel XL).

Trgovanje dionicama HTC-a na tajvanskoj burzi trenutno je obustavljeno, u očekivanju «sutrašnje velike objave», što dovoljno govori samo za sebe. Glasine o Googleovoj kupnji HTC-a dopirale su iz nekoliko izvora. Također, poznati cinker Evan Blass tvrdi da će HTC nakon prodaje zadržati vlastiti brand, iako je jasno da će Google voditi glavnu riječ.

Ukoliko se ovaj scenarij ostvari, očito će to biti drugi Googleov pokušaj ulaska u proizvodnju smartfona, budući da je epizoda s Motorolom neslavno završila preprodajom Lenovu. Moguće je da su se u Googleu u međuvremenu stekli novi uvjeti za organizaciju proizvodnje softvera i hardvera po uzoru na Apple.

U ovom trenutku nije poznato koliko će Google, odnosno njegova krovna kompanija Alphabet, platiti za HTC, čija vrijednost po tržišnoj kapitalizaciji trenutno iznosi oko 1,9 milijardi dolara.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]