Google kupuje HTC?

HTC, nekad vodeća svjetska kompanija u proizvodnji smartfona, zadnjih nekoliko godina se bori za opstanak u sve žešćoj tržišnoj utakmici, u kojoj su ga pretekla mnoga imena koja do prije par godina praktički nisu ni postojala.

Tako se špekuliralo da će HTC biti preuzet od strane neimenovanih kineskih kompanija, što bi s obzirom na cijelu konstelaciju bio logičan slijed događaja, no to se (još) nije dogodilo. Najnovije glasine, pak, upućuju da bi HTC-ov biznis sa smartfonima mogao kupiti – Google.

Informacija dolazi od tajvanskog Digitimesa koji kaže da su Google i HTC u finalnoj fazi pregovora. Treba napomenuti kako u ovu priču nije uključen Vive, HTC-ov odjel virtualne stvarnosti, kojemu posao za sada ide odlično.

Ova informacija ima smisla ako u obzir uzmemo činjenicu da HTC proizvodi Googleove Pixele, a prema svemu sudeći, isto će se dogoditi i ove godine. S druge strane, Google je već imao epizodu s kupnjom hardverske kompanije (Motorola), koju je nakon toga brže-bolje uvalio Lenovu.

Ima li Google sada neku novu strategiju i jesu li se stvari u međuvremenu promijenile, saznat ćemo uskoro.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]