Google kupuje HTC?

HTC, nekad vodeća svjetska kompanija u proizvodnji smartfona, zadnjih nekoliko godina se bori za opstanak u sve žešćoj tržišnoj utakmici, u kojoj su ga pretekla mnoga imena koja do prije par godina praktički nisu ni postojala.

Tako se špekuliralo da će HTC biti preuzet od strane neimenovanih kineskih kompanija, što bi s obzirom na cijelu konstelaciju bio logičan slijed događaja, no to se (još) nije dogodilo. Najnovije glasine, pak, upućuju da bi HTC-ov biznis sa smartfonima mogao kupiti – Google.

Informacija dolazi od tajvanskog Digitimesa koji kaže da su Google i HTC u finalnoj fazi pregovora. Treba napomenuti kako u ovu priču nije uključen Vive, HTC-ov odjel virtualne stvarnosti, kojemu posao za sada ide odlično.

Ova informacija ima smisla ako u obzir uzmemo činjenicu da HTC proizvodi Googleove Pixele, a prema svemu sudeći, isto će se dogoditi i ove godine. S druge strane, Google je već imao epizodu s kupnjom hardverske kompanije (Motorola), koju je nakon toga brže-bolje uvalio Lenovu.

Ima li Google sada neku novu strategiju i jesu li se stvari u međuvremenu promijenile, saznat ćemo uskoro.

 
      
 • Haznj

  Htc je bio jedan od pionira androida, htc one je bio vrhunac, nakon njega sve slabije i slabije, bilo je samo pitanje kad ce ga kupit neko

 • Tomislav Knežević

  HTC je po meni uvijek imao smartphone vrhunske kvalitete, vjerovatno najbolje u svijetu smartphona. Jedini su minus napravili s 4ultrapixel kamerama koje su forsirali i tu im se dogodio pad, kojeg nisu uspjeli ispraviti ni nakon što su kameru doveli u sam vrh.

 • Jadranko Pavlotić

  Očekivano, kompanija se raspada već 2 godine i samo tonu sve više, trebali su još prije prodat dobili bi više para

 • Andy Mili

  to će biti ujedno zadnji čavao u lijes HTC-a. sjetimo se Googla i Motorole

 • Tomislav Matić

  Ni nakon ultrapixel kamere, ona od mislim da je bila 21 mpx nije valjala. Ali zato ove godine uređaj je vrh i ima najvjerovatnije najbolju kameru na tržištu.

 • Dante

  Ne mora značiti, sve ovisi o tome kako će se postaviti marketinški. Uređaj mora biti poželjan i to je to.

 • markić

  Pesimist sam, google je morao napustit motorolu jer su drugi kao samsung htjeli gurat meego. Google je odustao jer nije htio biti konkurencija smojim partnerima.

 • Mario

  Samsung i MeeGo? O čemu ti pričaš!? MeeGo je Nokijin proizvod napušten u korist WP kojeg trenutno razvija Jolla u vidu Sailfish OS-a

 • Šmeker

  markić koristi samsung dakle pametnome dosta

  Dr. Šmeker

  Lp

 • Marco

  Mislio je na Tizen.

 • markić

  Da Tizen, isto kao meego. Prvo je nokia imala Maemo, Nokia n900, kasnije mjenjali ime Meego i sada je Tizen ;D u svim tri je u razvoju sudjelovao intel tj intelovo softwersko poslovanje. Nažalost nije bilo ničeg više.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]