Google lansira Chrome OS za PC i Mac

Ako ste ikada poželjeli koristiti Googleov Chromebook, ali zbog nepostojanja istog na našem tržištu, sada biste mogli doći na svoje, i to na posve neočekivan način. Naime, Google je objavio kako lansira Chrome OS za Windows PC i Mac.

Chrome OS je inače Googleov operativni sustav koji se isporučuje na Chromebook računalima, a uskoro ćete ga, ukoliko to želite, moći instalirati na postojeće PC ili Mac računalo, barem prema tvrdnjama Googlea.

Nova verzija nosi naziv Chrome OS Flex, što upućuje na fleksibilnost, a u Googleu navode da će ga je moguće instalirati kroz nekoliko minuta. Chrome OS Flex dijeli izvorni kod s onim na Chromebooku, a razlike bi se mogle osjetiti samo u detaljima, što će ovisiti o konfiguraciji vašeg računala.

Ukoliko želite rani pristup ovoj mogućnosti, posjetite Chrome Enterprise stranicu. Imajte na umu da se radi o ranoj verziji, što znači da su mogući određeni bugovi. Ipak, tu je i mogućnost bootanja s USB sticka, kako biste mogli isprobati Chrome OS, a da ne napravite nered na svom računalu.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT