Google lansira Chrome OS za PC i MacAko ste ikada poželjeli koristiti Googleov Chromebook, ali zbog nepostojanja istog na našem tržištu, sada biste mogli doći na svoje, i to na posve neočekivan način. Naime, Google je objavio kako lansira Chrome OS za Windows PC i Mac.Chrome OS je inače Googleov operativni sustav koji se isporučuje na Chromebook računalima, a uskoro ćete ga, ukoliko to želite, moći instalirati na postojeće PC ili Mac računalo, barem prema tvrdnjama Googlea.

Nova verzija nosi naziv Chrome OS Flex, što upućuje na fleksibilnost, a u Googleu navode da će ga je moguće instalirati kroz nekoliko minuta. Chrome OS Flex dijeli izvorni kod s onim na Chromebooku, a razlike bi se mogle osjetiti samo u detaljima, što će ovisiti o konfiguraciji vašeg računala.

Ukoliko želite rani pristup ovoj mogućnosti, posjetite Chrome Enterprise stranicu. Imajte na umu da se radi o ranoj verziji, što znači da su mogući određeni bugovi. Ipak, tu je i mogućnost bootanja s USB sticka, kako biste mogli isprobati Chrome OS, a da ne napravite nered na svom računalu.