Google ne želi dual boot uređaje koji pokreću Android i Windowse

CES-ASUS-Unveils-World-s-First-4-in-1-Dual-Boot-Hybrid-the-Transformer-Book-Duet-414139-2

Tableti s mogućnošću pokretanja dva operativna sustava, Androida i Windowsa, bila bi jako zgodna kombinacija mnogima, no čini se njihov prodor na tržište neće ići tako glatko, barem kad je Google u pitanju. Naime, do sada smo vidjeli nekoliko pokušaja lansiranja ovakvih uređaja, no poslovni interesi su ipak iznad puke želje da se ugodi korisnicima.

Naime, DigiTimes je došao u posjed informacija kako je Google izvršio pritisak na Asus da odgodi lansiranje svog Transformer Book Duet TD300 tableta koji bi trebao pokretati Windows 8.1 i Android. Razlog ovakvim pritiscima je navodno Googleov strah da će na ovaj način Windows OS na mala vrata ući u svijet tableta u kojem Android drži veliki dio tržišta. S obzirom na trenutnu snagu Googlea, ovakva situacija uopće ne čudi i čini se vrlo realnom.

Microsoftu bi to, zbog osjetno lošije tržišne pozicije u ovom segmentu, svakako odgovaralo, a i do sada smo mogli vidjeti da su kod mnogih proizvođača lobirali za lansiranje dual-boot uređaja, kako tableta, tako i smartfona. Sada je na proizvođačima da ocijene što im se više isplati, no u ovom trenutno ne treba sumnjati da će Android još neko vrijeme biti njihov prvi izbor.

Eto, čini se da ćemo na dual boot uređaje, barem što se poznatijih proizvođača tiče, morati još malo pričekati, no nikad se ne zna kad se situacija može okrenuti.