Alphabet objavio financijske rezultate za 4. kvartal prošle godine

Alphabet, Googleova krovna kompanija koja objedinjuje kompletno poslovanje ovog diva, objavila je financijske rezultate za posljednji kvartal 2016. godine. Tijekom ovog razdoblja prihodi od oglašavanja rasli su 17,4% i iznosili su 22,4 milijarde dolara.

Analitičari predviđaju da će ukupan Googleov prihod od pretraživanja i oglašavanja u 2016. godini iznositi preko 61 milijardu dolara, što istodobno odgovara tržišnom udjelu od 60%.

Šefica Googleovog knjigovodstva Ruth Porat izjavila je kako kompanija širi hardversko poslovanje (Home, Pixel…) i cloud usluge, koje su narasle na cifru od 3,4 milijarde dolara, što predstavlja rast od 62% u odnosu na isto razdoblje lani.

Ipak, Alphabet je istodobno zabilježio pad vrijednosti dionica od 2,2%, budući da je oporezovan po stopi od 22%, za razliku od godine ranije, kad je ta brojka iznosila 19%. Ovo je rezultiralo zaradom po dionici od 9,36 dolara, što je ispod predviđenih 9,64 dolara.

Reuters

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]