Google One – novi cloud servis po vrlo povoljnim cijenama; objedinjuje Photos, Drive i Gmail

Google često zna zakomplicirati svoje usluge. Pored stihijskog lansiranja većeg broja chat aplikacija, imali smo prilike vidjeti i popriličnu zbrku u Googleovim cloud servisima. Ipak, čini se kako je Google toj zbrci sada odlučio stati na kraj, te je lansirao novu Google One uslugu koja bi trebala umanjiti zbrku. Ili obrnuto?. Google One će uskoro povezati spremišni prostor Google Photos, Google Drive i Gmail servise, odnosno objediniti one usluge koje nisu vezane za poslovne G Suite račune.

Ovim povodom Google je predstavio i novi cjenik. Tako će 100 GB mjesečno stajati samo 1,99 dolara, 200 GB 2,99 dolara, a 2 TB 9,99 dolara. Vidljivo je da je iz ponude nestao 1 GB paket, no za njegovu cijenu je ponuđen dvostruko veći. Oni s većim apetitima moći će ugovoriti i veće pakete. Tako će 10 TB stajati 99,99, 20 TB 199,99, a 30 TB 299,99 dolara mjesečno.

Nova usluga će pojednostaviti dijeljenje sadržaja unutar obitelji, a svaki korisnik će moći dodati po pet članova, za što će Google ispostaviti jedan račun.

U Googleu navode da besplatni dio ostaje 15 GB, no zbog povećanja prijenosa slika i videa u visokim rezolucijama (npr. 4K), koje je uzrokovalo povećanju potrošnju resursa, morali su uvesti novu uslugu s naplatom.

Za sada još nije poznato kad će Google One točno krenuti online, no ukoliko želite biti na vrijeme informirani, pretplatite se na one.google.com adresi i čekajte obavijesti. Ostale detalje o najavljenoj Google One usluzi možete pronaći ovdje.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]