Google Play trgovina više neće prikazivati zastarjele aplikacijeGoogle se prestao hvaliti brojem aplikacija u Play Trgovini, iako znamo da brojka dobrano premašuje milijun. Ova disciplina nadmetanja s Appleom odavno je izgubila na popularnosti, ali i na smislu, budući da Googleova trgovina i nije nešto čime se u današnje vrijeme može pohvaliti.

 

Naime, vidjeli smo da u ovom moru postoji prilično velik broj starih, nekorisnih i zaboravljenih aplikacija od strane developera. Kako bi nešto učinio po pitanju sigurnosti, Google je odlučio „skriti“ napuštene aplikacije, odnosno one koje su prestale dobivati sigurnosne nadogradnje. Prema Googleu, upravo je sigurnost razlog za ovakvu odluku, budući da se korisnici instalacijom starijih aplikacija izlažu određenom riziku.

Dakle, aplikacije neće nestati, već će ostati „skrivene“ odnosno nedostupne za instalaciju, a to bi trebalo potaknuti developere da izrade njihove novije verzije, odnosno da ih drže u korak s vremenom.
Nemogućnost prikazivanja ovih aplikacija u Play Trgovini krenut će 1. studenog, do kada bi njihovi developeri mogli nešto i poduzeti, naravno, ukoliko to smatraju isplativim.