Google Prevoditelj donosi podršku za instantni prijevod putem kamere za još 60 jezika. Među njima su hrvatski, srpski, slovenski…

Google Prevoditelj (Google. Translate) je već dugi niz godina jedan od najboljih alata za brzo prevođenje iz jednog jezika u drugi, s podrškom za preko stotinu njih.

Google je u ovu aplikaciju nedavno uveo mogućnost instantnog prevođenja putem kamere, odnosno proširene stvarnosti, no broj podržanih jezika bio je ograničen.

Vremenom se njihov broj postupno povećavao, no danas je Google objavio kako je u dodao 60 novih jezika, među kojima je i hrvatski. To znači da ćete od sada npr. u Portugalu znakove i natpise na portugalskom moći izravno prevoditi na hrvatski ili bilo koji od podržanih jezika, a u ovom trenutku njihov broj prelazi stotinu.

Pored toga, Google je u najnovijoj verziji Prevoditelja omogućio prevođenje svih jezika jedan u drugi na tri načina. Instantno, što znači da će se prijevod na zaslonu pojaviti u stvarnom vremenu. Drugi način je „Scan“, koji omogućuje prethodno skeniranje teksta i potom ispis prijevoda, dok je treći način „Import“. Potonji omogućuje prevođenje teksta kojeg ste prethodno fotografirali aplikacijom kamere vašeg uređaja.

Ništa manje nije važan ni podatak da je smanjivanje pogrešaka povećano za preko 50%.

Osim hrvatskog, na popisu novih 60 jezika nalaze se još srpski, slovenski, bosanski i makedonski jezik. Cijeli popis podržanih jezika pogledajte ovdje.

Imajte na umu da najnovija verzija aplikacije ne mora svima nužno biti dostupna odmah, ali će svakako biti kroz sljedećih nekoliko dana.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]