Google ukida automatsku sinkronizaciju sadržaja između Drive i Photos servisa

Inače odlični Googleovi servisi često znaju biti zakomplicirani, zbunjujući, a ponekad se i nepotrebno preklapaju. Takav je slučaj s povezanošću Photos (Fotografije) aplikacije i Google Drive servisa.

Potonji je namijenjen svim vrstama datoteka pa time i fotografijama, koje se automatski prikazuju i u Google Photos aplikaciji.

Prema najnovijoj odluci vodstva kompanije, a temeljenoj na prigovorima korisnika, Google će ukinuti međusobnu sinkronizaciju fotografija i videa između ova dva servisa.

To znači da se od sljedećeg mjeseca foto i video sadržaj iz Drivea više neće automatski pokazivati u Photos aplikaciji, niti će sadržaj iz nje biti automatski dodan u foto mapu u Driveu.

Pored toga, Google je objavio da uvodi novu „Upload from Drive“ funkciju, koja će korisnicima dopustiti da ručno ubace fotografije u Photos aplikaciju, no one neće biti međusobno povezane ni automatski sinkronizirane.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT