Google+ za privatne korisnike (napokon) se gasi 2. travnja

Googleu zaista ne ide s društvenim mrežama. Nakon relativno dobro osmišljenog, ali prekompliciranog Wavea iz prošlog desetljeća, Google je brzinski izbacio Buzz, koji također nije zaživio, da bi 2011. godine lansirao Google+ društvenu mrežu u koju je uložio mnogo i koja nije bila loše koncipirana, dapače. No unatoč tome, nije mogla adekvatno konkurirati tada već sveprisutnom Facebooku, ali i Twitteru.

Google je korisnicima čak i silom pokušao nametnuti korištenje svoje društvene mreže, tako da im je postojeće Gmail račune spojio s onima na Google Plusu, no ni to nije pomoglo široj popularizaciji. Zahvaljujući tome, nominalni broj korisnika je bio ogroman, a jedini problem to što je velika većina njih bila neaktivna.

Sedam godina kasnije, Google je napokon shvatio da se radi o čistom gubitku, odnosno nepotrebnom trošenju resursa, i zbog praktički nikakvog interesa, ovaj proizvod odlučio ugasiti.

Tako je danas korisnicima počela stizati obavijest da se Google+ za privatne korisnike gasi 2. travnja, do kada će imati mogućnost preuzeti sav sadržaj. Fotografije na Google Photos servisu ovim neće biti zahvaćene.

Također, od 4. veljače više neće biti moguće kreirati nove profile, stranice i zajednice, niti se u treće aplikacije ulogirati putem Google plusa.

Google u svojoj službenoj objavi navodi ga se ovo odnosi na privatne korisnike, dok Google+ za poslovne koji plaćaju Gsuite paket, sve ostaje po starom.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]