H18 Phablet – Recenzija

Hardver i povezivanje

Screenshot_2014-04-19-17-52-15 Screenshot_2014-04-19-17-51-32

H18 Phablet je pokretan MediaTekovim osmerojezgrenim SoC-om MT6592, u kojem kuca osam Cortex-A7 jezgri na taktu 1,7 GHz. U kombinaciji s 2 GB RAM-a ovaj procesor ostvaruje izvrsne performanse i sve zadaće obavlja besprijekorno. Za pohranu se brine 16 GB interne memorije, koja je razdijeljena na dvije particije. Prva sadrži oko 1,1 GB prostora, a druga oko 12 GB. 

S instalacijom većih i zahtjevnijih igara nije bilo problema, dapače, sve je prošlo prilično brzo, a hardverska konfiguracija sama po sebi osigurava izvrsnu igrivost.

Uređaj nudi uobičajeno povezivanje na WiFi i sve što ide s njim (WiFi Hotspot i WiFi direct), a tu su A-GPS i Bluetooth, te uobičajeno kabelsko povezivanje. Treba naglasiti da je u startu podržan i USB on-the-go protokol koji otvara ugrađeni File manager.

Uređaj posjeduje dva (obična) utora za SIM kartice s dva 3G modula. Za sada nemamo podataka je li podržan 3G na 900 MHz, a kada bude, ovaj dio ćemo dopuniti.

Vanjski zvučnik je prilično jak, no radi se o samo jednom, a ne dva, kako sugeriraju rupice na poklopcu.

Softver i sučelje

Screenshot_2014-04-21-18-18-08 Screenshot_2014-04-21-18-18-18 Screenshot_2014-04-21-18-18-28 Screenshot_2014-04-21-18-18-34

Screenshot_2014-04-21-18-20-17 Screenshot_2014-04-21-18-20-28

H18 Phablet pokretan je Androidom 4.2 Jelly Bean i to osnovnom (AOSP) verzijom, dakle čistom “Googleovskom”, bez bilo kakve nadogradnje sučelja. Ovakvu odluku o softveru svakako pozdravljamo, jer što manje bloatwarea, to više slobodnog mjesta za instalaciju željenih aplikacija. Također, izostanak bilo kave nadogradnje sučelja dodatno smanjuje vjerojatnost za eventualno usporavanje sustava ili zapinjanje u radu.

Moćan osmerojazgreni procesor je jamac izvrsnih performansi, a 2 GB RAM-a se brinu i za najteži multitasking.

Screenshot_2014-04-21-14-51-55 Screenshot_2014-04-21-18-20-05

Što se instaliranih aplikacija tiče, njih je malo, kao i na svakom AOSP uređaju. No ipak, tu je “Documents To Go” za čitanje i uređivanje Office dokumenata, a podržava i rad s Google Drive dokumentima. Za sve ostalo trebat će posegnuti u Google Play trgovinu koja obiluje aplikacijama, a ako tražite dobar video player, svakako preporučamo Mobo player ili BS Player for Android.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT