Hangouts se razdvaja na dva servisa: Hangouts Meet i Hangouts Chat

Besposlen pop i jariće krsti, a Google kad nema pametnijeg posla, bavi se chat servisima. To smo mogli zaključiti i lani, kad je pored živog i zdravog Hangoutsa, lansirao dvije odvojene aplikacije za chat i video pozive – Allo i Duo, usprkos tome što je Hangouts već sadržavao obje funkcije i bio odlično integriran u ostale Googleove servise, kao npr. Gmail.

Možemo sada nabrajati razloge za i protiv, ali je vidljivo da je Google frustriran uspjehom WhatsAppa, Vibera i sličnih servisa, baš kao što je nekad bio frustriran uspjehom Facebooka i Twittera, pa se nekoliko puta okušao u pokretanju vlastitih društvenih mreža, koje se baš i nisu proslavile.

Najnovija epizoda Googleovog OCD-a u domeni chat aplikacija rezultirala je – razdvajanjem Hangoutsa na dva odvojena servisa – Hangouts Meet i Hangouts Chat. Nomen est omen. Prvi je zadužen za video pozive koji mogu biti i konferencijski (maksimalno do 30 sudionika), a drugi za chat.

Hangouts Meet će funkcionirati tako što od pozvanih korisnika neće zahtijevati registraciju ni preuzimanje bilo kakvog softvera, već će raditi u pregledniku putem ponuđenog linka. Također, video konferenciji će se moći pristupiti i putem Google Kalendara, email pozivnice, a bit će integriran i u G Suite.

Hangouts Chat je, prema riječima Googleovih inženjera, kreiran za timove. Dolazi s posebno kreiranim virtualnim sobama, a nudit će i «threaded» konverzacije, slično kao Gmail. U uslugu će biti integrirani i razni inteligentni botovi, kao npr. @meet, koji će na temelju učenja iz razgovora sam zakazivati sastanke u kalendaru.

Ukoliko želite biti prvi koji će isprobati nove Googleove servise, prijavite se u Early Adopter Program.

Google je pod svojim krovom očito htio strogo razdvojiti poslovne korisnike i one koji to nisu. I dok će se prvi zbog dobre integracije u druge Googleove servise vjerojatno okušati u novim avanturama virtualnog svijeta, potonji bi mogli još brže zaboraviti da je Google ikad imao chat aplikaciju i nastaviti koristiti svoj WhatsApp, Viber ili neki drugi servis s većom bazom korisnika od Googleovih.

 
      
  • marko

    rade gluposti

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]