Hangouts službeno umire u studenom. Dobrodošli u Google Chat

Koliko je Google lansirao chat aplikacija, vjerojatno ni sam ne zna, a još manje koliko je njih kojima je promijenio ime, detaljno ih preradio ili ih spojio s nekim drugim sličnim aplikacijama. Jedna od onih koja je doživjela nekoliko preobrazbi i promjena imena svakako je Hangouts, starijim korisnicima izvorno poznata kao Google Talk.

Tako je Hangouts godinama nakon dolaska servisa nove generacije, poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama itd. živio u sjeni. Malo po malo je gubio korisnike, iako je bio (i još uvijek jest) integriran i u Gmail web sučelje.

No, sada je i ovoj avanturi došao kraj, budući da je Google objavio kako će Hangouts, barem onakav kakvog danas još uvijek poznajemo, službeno umrijeti u studenom ove godine. Korisnici će dobiti poruku da se servis gasi, ali će i dalje moći komunicirati preko nove Google chat aplikacije, na koju će biti automatski prebačeni.

Tako završava još jedna priča o Googleovom pokušaju da nametne standarde u ovom segmentu, jer će i ova preobrazba dodatno zbuniti korisnike. Ostaje za vidjeti koliko će ovaj servis zaista biti korišten, odnosno kad će Googleovcima pasti na pamet da lansiraju novi.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT