Hangouts službeno umire u studenom. Dobrodošli u Google ChatKoliko je Google lansirao chat aplikacija, vjerojatno ni sam ne zna, a još manje koliko je njih kojima je promijenio ime, detaljno ih preradio ili ih spojio s nekim drugim sličnim aplikacijama. Jedna od onih koja je doživjela nekoliko preobrazbi i promjena imena svakako je Hangouts, starijim korisnicima izvorno poznata kao Google Talk.

Tako je Hangouts godinama nakon dolaska servisa nove generacije, poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama itd. živio u sjeni. Malo po malo je gubio korisnike, iako je bio (i još uvijek jest) integriran i u Gmail web sučelje.

No, sada je i ovoj avanturi došao kraj, budući da je Google objavio kako će Hangouts, barem onakav kakvog danas još uvijek poznajemo, službeno umrijeti u studenom ove godine. Korisnici će dobiti poruku da se servis gasi, ali će i dalje moći komunicirati preko nove Google chat aplikacije, na koju će biti automatski prebačeni.

Tako završava još jedna priča o Googleovom pokušaju da nametne standarde u ovom segmentu, jer će i ova preobrazba dodatno zbuniti korisnike. Ostaje za vidjeti koliko će ovaj servis zaista biti korišten, odnosno kad će Googleovcima pasti na pamet da lansiraju novi.