Hoće li i BlackBerry lansirati Android uređaj?

Blackberry-Keypad

Kad ti ne ide vlastiti operativni sustav, lansiraj uređaj temeljen na Androidu. Ovakav smo scenarj već vidjeli u slučaju Nokije, tj. Microsofta, istina s nekoliko godina zakašnjenja, a sada bi se mogao ponoviti i s BlackBerryjem koji već dvije godine muku muči s padom tržišnog udjela jer njegov BB10 operativni sustav jednostavno nije pobudio veći interes javnosti, čak ni nakon omogućavanja jednostavne instalacije Android aplikacija.

Glasine koje dobipu iz same kompanije sugeriraju da će BlackBerry uskoro lansirati pravi Android uređaj, no niti jedan drugi detalj nije poznat. Ne namo hoće li to biti Android pod blagoslovom Googlea i svim njegovim aplikacijama ili nekakava forkana verzija. Naime, i na BlackBerryju 10 većina Android aplikacija radi, ali ne i Googleove, tako da ovo potonje baš i ne bi imalo previše smisla ako cijelu stvar promatramo iz ove perspektive.

Sam uređaj bi trebao imati slider ispod kojeg će se skrivati fizička tipkovnica, dok specifikacije u ovom trenutku nisu poznate. Naravno, kao i svaki glasinu, i ovu je potrebno uzeti s većom dozom rezerve.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT