Hoće li se MWC 2020 uopće održati? [Dopunjeno]

Epidemija Koronavirusa koja je nedavno krenula iz Kine, nije pogodila samo tamošnje stanovništvo i gospodarstvo, već se polako počinje širiti na druge kontinente i time izravno ugrožava sigurnost građana.

Proizvodnja mobitela i elektroničkih uređaja već je počela osjećati posljedice, a po ovaj industrijski segment najgori scenarij se upravo ostvaruje.

Naime, s obzirom na ogroman broj posjetitelja sajma i općenito koncentracije ljudi u Barceloni za vrijeme održavanja istog, podiže se rizik od širenja zaraze pa su mnoge kompanije već otkazale svoje nastupe.

Prvi su to učinili LG i ZTE, potom Sony, a kako se čini, nastup otkazuju Nokia i HMD. Huawei je za sada objavio kako neće otkazati predstavljanje novog uređaja, no konačnu odluku će u petak donijeti GSMA, odnosno organizator.

Dopuna:

Organizator je upravo objavio da će konačnu odluku o održavanju sajma donijeti danas u 14:00 sati po srednjeuropskom vremenu.

Dopuna 2:

Čini se da katalonska vlada najprije mora proglasiti izvanredno stanje kako bi se odluka donijela

Mobile World Congress (MWC) organiser the GSMA is lobbying the Spanish government to declare a health emergency that would allow it to cancel the biggest phone show in the world, WIRED understands.

Sources close to the GSMA said negotiations to cancel the event have hit a roadblock, and the organisation will not be able to claim back insurance on MWC if Catalonian authorities do not block the event from happening.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT