Hoće li napokon doći do pomaka u izradi baterija? Najnoviji Samsungov patent ulijeva nadu

U zadnjih desetak godina često smo čitali o raznim revolucionarnim tehnologijama za izradu baterija, što bi trebalo pokrenuti svojevrsnu renesansu na polju autonomije mobilnih telefona. No, nijedna od njih se do sada nije uspjela komercijalizirati, osim što je tehnologija brzog punjenja korisnicima omogućila da se lakše nose s autonomijom svedenom na jedan dan.

Ipak, novu nadu ulijeva novi Samsungov patent za izradu baterija pomoću «grafenskih kugli», koje bi osigurale visoku gustoću pohrane energije. Ova tehnologija bi litij-ionskim baterijama trebala mogućiti da traju do 45% dulje od sadašnjih, a istovremeno i do pet puta brže punjenje. Tako bi se prosječna baterija smartfona mogla napuniti za nešto više od desetak minuta.

Za sada nije poznato hoće li Samsung krenuti s komercijalizacijom ove tehnologije, no nadamo se da će ovo i slična rješenja u skoroj budućnosti napraviti pozitivan pomak na ovom području.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]