Honor 10 stiže na europsko tržište, u Hrvatskoj dostupan od 15. lipnja

Nakon što je prije nekih mjesec dana u Kini predstavio Honor 10, Honor je danas održao presicu u Londonu, te objavio početak prodaje ovog modela na europskom tržištu. Honor 10 će se u hrvatskim trgovinama pojaviti 15. lipnja po cijeni od 3.599,00 kuna za model s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, te 3.999,00 kuna za 4/128 GB verziju.

Kao što vam je vjerojatno već poznato, radi se o prerađenom Huaweiju P20. I ovdje je naglasak na fotografiji potpomognutoj umjetnom inteligencijom, koja prepoznaje scene i automatski podešava parametre, što u kombinaciji s ostalim značajkama treba rezultirati osjetno boljim fotografijama nego do sada.

Tehničke specifikacije i ostale detalje pročitajte u objavi za medije koja slijedi u nastavku.

London, 15. svibnja 2018. Honor je danas u Londonu predstavio Honor 10, svoj flagship model pametnog telefona za 2018. Novi uređaj oživjet će koncept „Ljepote umjetne inteligencije“ i korisnicima otkriti dvije revolucionarne i vodeće tehnologije u industriji pametnih telefona.

Prva je napredna tehnologija AI 2.0, primijenjena uglavnom na stražnje dvije kamere, dok je druga Honor 10 CMF[1] dizajn, 3D staklena poleđina s fantastičnim optičkim nano premazom koji se sastoji od 15 slojeva svjetlucave boje.

Honor 10 od danas se može kupiti na odabranim tržištima, uključujući Veliku Britaniju, Francusku, Njemačku, Italiju i Španjolsku, a uskoro i na ostalim tržištima. U Hrvatskoj, Honor 10 bit će u prodaji od 15. lipnja po cijeni od 3.599 kuna za model 4+64 GB te 3.999 kn za model 4+128 GB.

George Zhao, predsjednik Honora, izjavio je kako je do 2016. godine većina telefona bila proizvedena u samo tri boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj. Honor je 2016. predstavio plavu boju Phantom Blue, 2017. sivu Phantom Grey, a sada izvanrednu Auroru, što je prava revolucija u dizajnu pametnih telefona.

– Vjerujemo da je recept uspjeha jednostavan – dajte korisnicima stvarno dobar proizvod! To je ono što mi u Honoru svakodnevno radimo, rekao je George Zhao, predsjednik kompanije, te dodao: – No, mi ne stajemo nakon što napravimo dobar proizvod, već nam je želja da zajedno s mladim ljudima širom svijeta stvorimo novi stil života. Mi mlade slušamo, razmjenjujemo ideje i veselimo se s njima. Oni su naša inspiracija.

S inovativnim uređajima i preciznom strategijom odabira ciljnog tržišta, Honor nastavlja biti predvodnik industrije na domaćem tržištu kao vodeći e-brand pametnih telefona u Kini te se ubrzano širi i u inozemstvu. Brand je od svog osnutka ostvario 100-postotni rast na inozemnim tržištima. U Ujedinjenom Kraljevstvu, Stuff, The Guardian, T3 i Recombu dali su uređaju Honor View10 pet zvjezdica. Kombinacija nagrađivanih proizvoda i opsežnog partnerstva s distributerima i na otvorenom tržištu dovela je do stope rasta od 200 posto u UK-u. U Rusiji, Honor se već 11 uzastopnih mjeseci nalazi među tri najbolje kompanije, rame uz rame sa Samsungom i Appleom. U Indiji je i dalje najbrže rastući brand pametnih telefona te se smjestio među pet najboljih.

Glavne značajke uređaja Honor 10

Kamera AI 2.0

Stražnje kamere rezolucija 24MP i 16MP

Honor 10 ima dvije stražnje AI kamere razlučivosti 24MP i 16MP koje raspoznaju više od 500 scenarija u 22 kategorije u stvarnom vremenu. Mogu odrediti obrise različitih okolnih objekata, poput neba, biljaka, ljudi ili čak slapova, i odmah prepoznati njihove lokacije.

Ovu značajku podržava prvi puta korištena tehnologija semantičke segmentacije slike koja omogućuje uređaju Honor 10 prepoznavanje više objekata na jednoj slici. Tu se Honor 10 zaista izdvaja od drugih uređaja. Ove značajke, prve takve u industriji, na svaku fotografiju u stvarnom vremenu primjenjuju parametre specifične za svaki prizor, čineći tako svaku fotografiju profesionalnom i to samo jednim klikom.

Prednja kamera rezolucije 24MP

Ne samo da stražnje kamere podržava AI 2.0 tehnologija, već je prednja kamera razlučivosti 24MP na Honoru 10 vaša inteligentna pomoć kod selfija. Ona podržava  prepoznavanje lica u 3D, optimizira detalje lica i detektira preko stotinu točaka lica i to s preciznošću na razini piksela.

Prednja kamera također podržava efekte studio rasvjete s rasponom osvjetljenja. Napredno i precizno prepoznavanje lica osigurava precizno zamućenje (bokeh efekt) i hvata suptilne osobine svačijeg lica, čak i kod „groufie“ fotografija, odnosno grupnih selfija.

Avangardni dizajn

Staklo Aurora, sjaj iz svakog kuta

Postupak kojim je postignut minimalistički finiš uređaja Honor 10 nije jednostavan, već je rezultat svjetskih industrijskih tehnika i sofisticiranih inženjerskih procesa koji zahtijevaju krajnju preciznost i delikatnost. Kućište Honora 10 izrađeno je od 15 slojeva 3D stakla na stražnjoj strani, čime je dobiven šareni sjaj iz svakog kuta, na prirodnom svjetlu i u sjeni.

Široke i stilske boje koje je dizajnirao Paris Aesthetics Center

Spajajući povijest umjetnosti i digitalni svijet, Honor 10 korisnicima donosi fantastičnu kombinaciju boja – plavu Phantom Blue i zelenu Phantom Green.[2] Ove dvije ikonične i revolucionarne boje nastale su u Paris Aesthetics Centeru u Parizu, gdje je kreativnost i entuzijazam Honorovih inženjera i dizajnera došla do izričaja.

Sve moderne karakteristike u jednom: Honor FullView i ultrazvučni otisak prsta pod staklom

Honor 10 utjelovljuje prvi u industriji prednji senzor ultrazvučnog otiska prsta pod staklom i 5,84-inčni FullView FHD + zaslon bez ruba, s omjerom slike 19:9 te omjerom ekrana i kućišta od 86 posto.

Nadograđen i intiman doživljaj

Honor 10 pokreće samostalno ugrađeni NPU procesor. Memorije veličine 4 GB RAM i 64 GB/128 GB ROM omogućuju dovoljno mjesta za pohranu svih vaših uzbudljivih trenutaka snimljenih u galerijama, aplikacijama i datotekama. Honor 10 također dolazi s Honor Super Charge[3] 5V/4,5A baterijom kapaciteta 3.400 mAh (tipične vrijednosti) koja se može napuniti do 50 posto snage u 25 minuta.

Honor 10 temelji se na najnovijem EMUI 8.1, koji predstavlja cjelokupnu nadogradnju softverske funkcije i sposobnosti, a posebnost mu je funkcija Easy Talk, koja smanjuje pozadinsku buku u vjetrovitom okruženju kada koristite handsfree na cesti te poglašnjava šaputanja kod tihih razgovora.

[1] Boja, proizvodnja, finiš (eng. Color, Manufacturing, Finish – CMF) u industrijskom dizajnu

[2] Također postoji i u crnoj boji Midnight Black i sivoj Glacier Grey.

[3] Na temelju testiranja u Honorovom laboratoriju.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]