Honor Magic V – Preklopni uređaj pogonjen Snapdragonom 8 Gen 1

Nakon uobičajenih glasina i curenja informacija te puštanja teasera od strane samog Honora, ova je kompanija danas i službeno predstavila svoj prvi preklopni smartfon sa savitljivim zaslonom. Naravno, radi se modelu Honor Magic V, a poseban je po tome što je jedan prvih uređaja na tržištu sa širokim vanjskim zaslonom kao kod klasičnih smartfona.

Ovaj zaslon se u dijagonali proteže na 6,45 inča, izrađen je u OLED tehnologiji, a koristi 90 Hz stopu osvježavanja. Veliki zaslon, dakle onaj preklopni, rasklopi se na 7,9 inča, a stopa osvježavanja mu iznosi 120 Hz.

Uređaj je malčice veći od Samsunga Galaxy Z Fold 3, od kojeg je ujedno i tanji. Masa mu iznosi 271 grama, a baterija ima kapacitet od 4500 mAh. Ispod haube se nalazi najnoviji Snapdragon 8 Gen1 procesor, 12 GB RAM-a, te 256 ili 512 GB interne memorije.

Tu su i stereo zvučnici, trostruka 50 MP kamera, 42 MP selfie kamera, podrška za 4K HDR video, a softverski temelj je Android 12. Prema trenutno dostupnim informacijama, Honor Magic V nije opremljen zaštitom od vode, kao ni bežičnim punjenjem.

Cijena osnovnog modela u Kini iznosi 9.999 juana (10.500 kuna), a onog s više spremišnog prostora 10.999 juana, odnosno 11.500 kuna. Ako uređaj bude predstavljen i za europsko tržište, svakako treba očekivati nešto više cijene.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT